Leasing en verhuur

Laatste update:

Bijna 50 duizend extra leasecontracten in een jaar

Het aantal afgesloten leasecontracten is in 2015 met bijna vijftigduizend gestegen naar 578.200 contracten. Dat is een stijging van ruim 9 procent, zo is te lezen in de vandaag verschenen uitgave van Mobiliteit in Cijfers Auto`s van Bovag en RAI Vereniging.

Daarbij stijgt het aantal operationele leasecontracten met ruim 38 duizend contracten (totaal: 500 duizend) het hardst. Financiële leasing volgt met 7.800 contracten (totaal: 41 duizend). Het aantal wagenparkbeheercontracten is met 3.500 gestegen naar bijna 37 duizend beheercontracten.

De totale Nederlandse leasevloot is met 35 duizend voertuigen gestegen, dat is een toename van 4,6 procent. De VNA-vloot, goed voor ruim 90 procent van de markt, groeide in die periode 5 procent. Eerder deze maand maakte de VNA al bekend dat de vloot van de VNA-leden dit jaar minder hard groeit, er kwamen namelijk met 3 procent meer auto`s bij. Als verklaring voor de groei wordt door VNA-manager Ton Mesker de aantrekkende economie en de groeiende afzet van private lease gegeven.

Bestelautomarkt
Opvallend is dat de vloot van personenauto`s is gestegen met 35.700 stuks, terwijl het aantal bestelwagens in 2015 met 700 is gedaald. Dit jaar trekt de bestelautomarkt enorm aan en is de VNA-vloot in dat segment fors uitgebreid.

Onder de automerken zijn forse verschillen te zien het aantal geregistreerde lease-exemplaren. De Peugeot 308, verantwoordelijk voor een groot deel van de wisselhausse aan het einde van 2015, neemt de eerste plaats in met 19.542 verkochte lease-exemplaren. Hiermee laat het merk de Volkswagen Golf ver achter zich, die de twee plek inneemt met 9.517 verkochte exemplaren in 2015.

Er is ook een behoorlijk verschil te zien tussen de gemiddelde catalogusprijs van dieselmotoren en benzine- en hybrideauto`s. Dieselmotoren zijn in 2015 met 9.361 euro gestegen in prijs naar gemiddeld 45.226 euro, terwijl bezine- en hybrideauto`s zijn gedaald met 2.292 euro naar gemiddeld 26.718 euro.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Bijna 50 duizend extra leasecontracten in een jaar | Fleet&Mobility

Bijna 50 duizend extra leasecontracten in een jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarbij stijgt het aantal operationele leasecontracten met ruim 38 duizend contracten (totaal: 500 duizend) het hardst. Financiële leasing volgt met 7.800 contracten (totaal: 41 duizend). Het aantal wagenparkbeheercontracten is met 3.500 gestegen naar bijna 37 duizend beheercontracten.

De totale Nederlandse leasevloot is met 35 duizend voertuigen gestegen, dat is een toename van 4,6 procent. De VNA-vloot, goed voor ruim 90 procent van de markt, groeide in die periode 5 procent. Eerder deze maand maakte de VNA al bekend dat de vloot van de VNA-leden dit jaar minder hard groeit, er kwamen namelijk met 3 procent meer auto`s bij. Als verklaring voor de groei wordt door VNA-manager Ton Mesker de aantrekkende economie en de groeiende afzet van private lease gegeven.

Bestelautomarkt
Opvallend is dat de vloot van personenauto`s is gestegen met 35.700 stuks, terwijl het aantal bestelwagens in 2015 met 700 is gedaald. Dit jaar trekt de bestelautomarkt enorm aan en is de VNA-vloot in dat segment fors uitgebreid.

Onder de automerken zijn forse verschillen te zien het aantal geregistreerde lease-exemplaren. De Peugeot 308, verantwoordelijk voor een groot deel van de wisselhausse aan het einde van 2015, neemt de eerste plaats in met 19.542 verkochte lease-exemplaren. Hiermee laat het merk de Volkswagen Golf ver achter zich, die de twee plek inneemt met 9.517 verkochte exemplaren in 2015.

Er is ook een behoorlijk verschil te zien tussen de gemiddelde catalogusprijs van dieselmotoren en benzine- en hybrideauto`s. Dieselmotoren zijn in 2015 met 9.361 euro gestegen in prijs naar gemiddeld 45.226 euro, terwijl bezine- en hybrideauto`s zijn gedaald met 2.292 euro naar gemiddeld 26.718 euro.