Leasing en verhuur

Laatste update:

Royal HaskoningDHV streeft naar 100% elektrische leasevloot

Ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV start een pilot met 26 elektrische auto`s in het eigen wagenpark. Het doel is om in 2020 alleen nog EV`s in de voertuigvloot te hebben.
“De pilot is een samenwerking met Eneco’s Hollandse Wind.

Ons volledige leasevloot van 625 auto`s produceert ongeveer 2.500 ton CO2. Door het vervangen van 26 auto`s met brandstofmotor voor BMW`s i3 gaat de CO2-uitstoot van het wagenpark met 100 ton omlaag”, vertelt Helms van der Vegte, procurement manager bij Royal HaskoningDHV. Het project moet uitwijzen hoe het is om volledig elektrisch te rijden. Daarnaast wordt getest of de laadpaalinfrastructuur in Nederland toereikend is voor het zakelijk gebruik van EV`s.

In 2020 moet de leasevloot van 625 auto’s volledig vervangen zijn door EV’s. “De 26 auto’s die we nu hebben zijn BMW i3’s. In de toekomst kijken we naar nieuwe modellen van verschillende merken die voldoende actieradius hebben”, verklaart Van der Vegte. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Royal HaskoningDHV streeft naar 100% elektrische leasevloot | Fleet&Mobility

Royal HaskoningDHV streeft naar 100% elektrische leasevloot

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ons volledige leasevloot van 625 auto`s produceert ongeveer 2.500 ton CO2. Door het vervangen van 26 auto`s met brandstofmotor voor BMW`s i3 gaat de CO2-uitstoot van het wagenpark met 100 ton omlaag”, vertelt Helms van der Vegte, procurement manager bij Royal HaskoningDHV. Het project moet uitwijzen hoe het is om volledig elektrisch te rijden. Daarnaast wordt getest of de laadpaalinfrastructuur in Nederland toereikend is voor het zakelijk gebruik van EV`s.

In 2020 moet de leasevloot van 625 auto’s volledig vervangen zijn door EV’s. “De 26 auto’s die we nu hebben zijn BMW i3’s. In de toekomst kijken we naar nieuwe modellen van verschillende merken die voldoende actieradius hebben”, verklaart Van der Vegte.