Leasing en verhuur

Laatste update:

Vlaktaks leidt tot 60 procent meer leaseregistraties

Het aantal leaseregistraties is in januari met 60 procent toegenomen tot 17 duizend. In januari 2016 werden er ruim tienduizend leaseauto’s gekentekend. 

Dat blijkt uit cijfers van RDC*.

De laatste maand van 2016 kelderden de registraties met maar liefst 52 procent als gevolg van de enorme piek in december 2015. Onder andere de 14 procent categorie verdween, waar veel populaire leasemodellen als de Peugeot 308 onder vielen. Het laatste kwartaal van 2015 vond een ware wisselhausse plaats, waarbij ook auto’s op kenteken waren gezet, die begin 2016 nog bij de klant moesten worden afgeleverd.

Door de piek in december 2015, was januari 2016 een slechte maand. Daarnaast werd al voorspeld dat aankopen werden uitgesteld tot vorige maand omdat de vlaktaks van 22 procent nu van kracht is. Voor auto’s waar vorig jaar nog 25 procent bijtelling over betaald moest worden, geldt nu de vlaktaks van 22 procent.

Leasemaatschappijen hebben vooral in de eerste tien dagen van dit jaar veel auto’s op kenteken gezet.

*Het betreft de lease- en RTL-registraties opgeteld. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Vlaktaks leidt tot 60 procent meer leaseregistraties | Fleet&Mobility

Vlaktaks leidt tot 60 procent meer leaseregistraties

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit cijfers van RDC*.

De laatste maand van 2016 kelderden de registraties met maar liefst 52 procent als gevolg van de enorme piek in december 2015. Onder andere de 14 procent categorie verdween, waar veel populaire leasemodellen als de Peugeot 308 onder vielen. Het laatste kwartaal van 2015 vond een ware wisselhausse plaats, waarbij ook auto’s op kenteken waren gezet, die begin 2016 nog bij de klant moesten worden afgeleverd.

Door de piek in december 2015, was januari 2016 een slechte maand. Daarnaast werd al voorspeld dat aankopen werden uitgesteld tot vorige maand omdat de vlaktaks van 22 procent nu van kracht is. Voor auto’s waar vorig jaar nog 25 procent bijtelling over betaald moest worden, geldt nu de vlaktaks van 22 procent.

Leasemaatschappijen hebben vooral in de eerste tien dagen van dit jaar veel auto’s op kenteken gezet.

*Het betreft de lease- en RTL-registraties opgeteld.