Leasing en verhuur

Laatste update:

Hertz Nederland: brokers verantwoordelijk voor prijsverschillen huurauto’s

Wie een auto reserveert op de pagina van Hertz, krijgt altijd dezelfde huurprijs, ongeacht het land van herkomst.

Dat zegt Henk van den Helder, directeur van autoverhuurder Hertz Nederland, desgevraagd tegen Fleet&Mobility in reactie op een onderzoek van het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant leidt het opgeven van verschillende landen van herkomst bij reservering tot verschillende huurprijzen voor dezelfde auto. In 2014 heeft de Europese Commissie de grote autoverhuurders gevraagd aan die praktijk een einde te maken. In 2015 sloten de vijf grootste verhuurders en de Commissie een akkoord over een aantal maatregelen om de werkwijze aan te passen aan de Europese consumentenwetgeving.

Dynamisch

Van den Helder zegt dat het verschil in huurprijzen niet te wijten is aan verhuurbedrijven als Hertz, maar aan tussenpersonen of brokers. Hij verwijst naar het artikel en de bijbehorende video waarin het reserveringssysteem van Ryanair als voorbeeld wordt gebruikt. “Brokers hebben een dynamisch systeem waarmee zij winst kunnen maken, maar ik heb daar geen invloed op. Zij bepalen zelf hun source markets en prijzen. Mijn persoonlijke mening is dat Hertz Europe de Europese Commissie moet gaan vragen om brokers te reguleren.” Van den Helder wil hierover overleg voeren met Hertz Europe.

Volgens Van den Helder voldoet Hertz aan de Europese wetgeving voor helderheid en transparantie. “Wanneer gebruikers via directe kanalen boeken, dus via de site van Hertz, dan zijn de tarieven hetzelfde, ongeacht het land van herkomst.” Van den Helder geeft aan dat hij dit direct na verschijning van het stuk in het AD nog eens heeft laten checken.

Begin dit jaar gaf de Europese Commissie te kennen tevreden te zijn over de naleving van de afspraken door de grote verhuurbedrijven.

Hertz Nederland: brokers verantwoordelijk voor prijsverschillen huurauto’s | Fleet&Mobility

Hertz Nederland: brokers verantwoordelijk voor prijsverschillen huurauto’s

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat zegt Henk van den Helder, directeur van autoverhuurder Hertz Nederland, desgevraagd tegen Fleet&Mobility in reactie op een onderzoek van het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant leidt het opgeven van verschillende landen van herkomst bij reservering tot verschillende huurprijzen voor dezelfde auto. In 2014 heeft de Europese Commissie de grote autoverhuurders gevraagd aan die praktijk een einde te maken. In 2015 sloten de vijf grootste verhuurders en de Commissie een akkoord over een aantal maatregelen om de werkwijze aan te passen aan de Europese consumentenwetgeving.

Dynamisch

Van den Helder zegt dat het verschil in huurprijzen niet te wijten is aan verhuurbedrijven als Hertz, maar aan tussenpersonen of brokers. Hij verwijst naar het artikel en de bijbehorende video waarin het reserveringssysteem van Ryanair als voorbeeld wordt gebruikt. “Brokers hebben een dynamisch systeem waarmee zij winst kunnen maken, maar ik heb daar geen invloed op. Zij bepalen zelf hun source markets en prijzen. Mijn persoonlijke mening is dat Hertz Europe de Europese Commissie moet gaan vragen om brokers te reguleren.” Van den Helder wil hierover overleg voeren met Hertz Europe.

Volgens Van den Helder voldoet Hertz aan de Europese wetgeving voor helderheid en transparantie. “Wanneer gebruikers via directe kanalen boeken, dus via de site van Hertz, dan zijn de tarieven hetzelfde, ongeacht het land van herkomst.” Van den Helder geeft aan dat hij dit direct na verschijning van het stuk in het AD nog eens heeft laten checken.

Begin dit jaar gaf de Europese Commissie te kennen tevreden te zijn over de naleving van de afspraken door de grote verhuurbedrijven.