Leasing en verhuur

Laatste update:

KAV wint zaak van Tilburg in vergunningsruzie

KAV spande een rechtszaak aan tegen de gemeente Tilburg. (Foto: Shutterstock)

“KAV over één kam scheren met criminele bedrijven is onnodig grievend.”

De gemeente Tilburg mag een jaar lang geen autoverhuurbedrijven, die niet aan de vergunningplicht willen voldoen, omschrijven als illegaal en crimineel. Dat meldt het Brabants Dagblad op basis van een rechtszaak die autoverhuurder KAV heeft aangespannen tegen de gemeente. Het verhuurbedrijf voert al jaren een strijd tegen de gemeente inzake een vergunningsplicht. KAV wil deze vergunning om principiële redenen niet voeren. De gemeente Tilburg zou in diverse media een link hebben gelegd tussen criminele activiteiten en het niet hebben van een dergelijke vergunning. KAV spande om deze uitlatingen een rechtszaak aan en krijgt nu van de Amsterdamse rechtbank gelijk, aldus het Brabants Dagblad, dat ook meldt dat de woordvoerder van de gemeente tijdens de zitting verklaarde dat de gemeente niet denkt dat KAV zich inlaat met criminele activiteiten. 

Volgens KAV is de vergunningsplicht zelfs in strijd zijn met het Europese recht. Eerder heeft het bedrijf de provincie Brabant gevraagd om de vergunningsplicht terug te draaien. Burgemeester Theo Weterings van Tilburg legde KAV in 2018 een dwangsom op omdat het bedrijf de vergunningsplicht weigert. Dat bedrag is opgelopen tot het maximum van vijftienduizend euro. 

Ook legde de gemeente in diverse publicaties een link tussen criminele activiteiten en het ontbreken van een vergunning. De rechtbank Amsterdam heeft nu geoordeeld dat Tilburg verhuurbedrijven, waaronder KAV, niet meer in een kwaad daglicht mag stellen.”KAV over één kam scheren met criminele bedrijven is onnodig grievend”, stelt de rechter volgens het Brabants Dagblad. 

Tilburg voerde de vergunningsplicht in 2017 in bij zijn strijd tegen drugscriminaliteit. Zo wil de gemeente malafide bedrijven uit de stad weren. 

KAV wint zaak van Tilburg in vergunningsruzie | Fleet&Mobility

KAV wint zaak van Tilburg in vergunningsruzie

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
KAV spande een rechtszaak aan tegen de gemeente Tilburg. (Foto: Shutterstock)

De gemeente Tilburg mag een jaar lang geen autoverhuurbedrijven, die niet aan de vergunningplicht willen voldoen, omschrijven als illegaal en crimineel. Dat meldt het Brabants Dagblad op basis van een rechtszaak die autoverhuurder KAV heeft aangespannen tegen de gemeente. Het verhuurbedrijf voert al jaren een strijd tegen de gemeente inzake een vergunningsplicht. KAV wil deze vergunning om principiële redenen niet voeren. De gemeente Tilburg zou in diverse media een link hebben gelegd tussen criminele activiteiten en het niet hebben van een dergelijke vergunning. KAV spande om deze uitlatingen een rechtszaak aan en krijgt nu van de Amsterdamse rechtbank gelijk, aldus het Brabants Dagblad, dat ook meldt dat de woordvoerder van de gemeente tijdens de zitting verklaarde dat de gemeente niet denkt dat KAV zich inlaat met criminele activiteiten. 

Volgens KAV is de vergunningsplicht zelfs in strijd zijn met het Europese recht. Eerder heeft het bedrijf de provincie Brabant gevraagd om de vergunningsplicht terug te draaien. Burgemeester Theo Weterings van Tilburg legde KAV in 2018 een dwangsom op omdat het bedrijf de vergunningsplicht weigert. Dat bedrag is opgelopen tot het maximum van vijftienduizend euro. 

Ook legde de gemeente in diverse publicaties een link tussen criminele activiteiten en het ontbreken van een vergunning. De rechtbank Amsterdam heeft nu geoordeeld dat Tilburg verhuurbedrijven, waaronder KAV, niet meer in een kwaad daglicht mag stellen.”KAV over één kam scheren met criminele bedrijven is onnodig grievend”, stelt de rechter volgens het Brabants Dagblad. 

Tilburg voerde de vergunningsplicht in 2017 in bij zijn strijd tegen drugscriminaliteit. Zo wil de gemeente malafide bedrijven uit de stad weren.