Leasing en verhuur

VNA: Leasevloot groeit dankzij private lease

(Foto: Shutterstock)

De totale leasevloot van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen is in het derde kwartaal gegroeid met 1 procent naar 987 duizend auto’s. Dat meldt VNA in zijn kwartaalbericht.

De grootste groei werd gerealiseerd in de private leasevloot (3,9 procent). Het aandeel private lease in de totale vloot is toegenomen tot 23 procent. Over het eerste half jaar was er nog een groei van de totale leasevloot van 0,5 procent.

VNA verwacht dat het laatste kwartaal een belangrijke rol gaat spelen voor de eindstand van 2020. Het is afwachten hoe de economie zich ontwikkelt, terwijl nu veel leaseauto’s worden ingeleverd die in 2015 zijn ingezet tijdens de run op plug-in’s en zuinige diesels, aldus VNA. 

Potentie

Het aantal zakelijke personenauto’s is licht gegroeid, met 0,1 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Het bestelwagenpark groeide met 1,3 procent. Volgens Renate Hemerik, voorzitter van VNA, liggen er veel mogelijkheden in deze leasetak. “De bestelwagenmarkt biedt veel potentie, onder meer door het succes van bepaalde sectoren zoals e-commerce. Tegelijkertijd staat ook deze markt aan de vooravond van een vergroeningsslag. Daarin hopen wij als sector een belangrijke rol te kunnen spelen.”

De vereniging ziet met name een groei in het aantal elektrische leaseauto’s en plug-in hybrides. Zo koos naar schatting bijna 35 procent van de consumenten en zakelijke rijders voor elektrisch rijden

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
VNA: Leasevloot groeit dankzij private lease | Fleet&Mobility

VNA: Leasevloot groeit dankzij private lease

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Shutterstock)

De grootste groei werd gerealiseerd in de private leasevloot (3,9 procent). Het aandeel private lease in de totale vloot is toegenomen tot 23 procent. Over het eerste half jaar was er nog een groei van de totale leasevloot van 0,5 procent.

VNA verwacht dat het laatste kwartaal een belangrijke rol gaat spelen voor de eindstand van 2020. Het is afwachten hoe de economie zich ontwikkelt, terwijl nu veel leaseauto’s worden ingeleverd die in 2015 zijn ingezet tijdens de run op plug-in’s en zuinige diesels, aldus VNA. 

Potentie

Het aantal zakelijke personenauto’s is licht gegroeid, met 0,1 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Het bestelwagenpark groeide met 1,3 procent. Volgens Renate Hemerik, voorzitter van VNA, liggen er veel mogelijkheden in deze leasetak. “De bestelwagenmarkt biedt veel potentie, onder meer door het succes van bepaalde sectoren zoals e-commerce. Tegelijkertijd staat ook deze markt aan de vooravond van een vergroeningsslag. Daarin hopen wij als sector een belangrijke rol te kunnen spelen.”

De vereniging ziet met name een groei in het aantal elektrische leaseauto’s en plug-in hybrides. Zo koos naar schatting bijna 35 procent van de consumenten en zakelijke rijders voor elektrisch rijden