Leasing en verhuur

Laatste update:

ALD: Automaat maakt opmars door opkomst EV en hybride

De automaat maakt zijn opmars door de populariteit van EV's en hybrides. (Foto: Shutterstock)

Onder leaseauto’s is de automaat de meest geleverde variant in 2021. Met de komst van meer elektrische en hybride auto’s neemt de automaat langzaam het straatbeeld over, signaleert leasemaatschappij ALD Automotive.

Volgens ALD is nu al duidelijk dat 2021 het jaar wordt van een belangrijke verschuiving naar steeds meer automatisch geschakelde leaseauto’s. “Wanneer we kijken naar de verhouding in onze eigen vloot van leaseauto’s, zien we een duidelijke verschuiving optreden”, aldus Lonneke van der Horst, marketing & strategy director ALD Automotive. “Waar we in 2020 een evenwicht zagen tussen het aantal bestelde handgeschakelde en de automatisch geschakelde leaseauto’s, zien we automaten nu de leiding nemen. In het eerste kwartaal was 52 procent van de bestelde leaseauto’s een automaat.”

Stoffig

Volgens ALD is het imago van de automatische versnellingsbak aan het veranderen, onder andere door de opkomst van elektrische auto’s die simpelweg geen versnelling hebben en per definitie automatisch geschakeld zijn. Door alle high tech in de voertuigen, is het imago van een elektrische auto, zoals bijvoorbeeld een Polestar, alles behalve stoffig, aldus ALD. 

 

image

ALD: Automaat maakt opmars door opkomst EV en hybride | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

ALD: Automaat maakt opmars door opkomst EV en hybride

De automaat maakt zijn opmars door de populariteit van EV's en hybrides. (Foto: Shutterstock)

Onder leaseauto’s is de automaat de meest geleverde variant in 2021. Met de komst van meer elektrische en hybride auto’s neemt de automaat langzaam het straatbeeld over, signaleert leasemaatschappij ALD Automotive.

Volgens ALD is nu al duidelijk dat 2021 het jaar wordt van een belangrijke verschuiving naar steeds meer automatisch geschakelde leaseauto’s. “Wanneer we kijken naar de verhouding in onze eigen vloot van leaseauto’s, zien we een duidelijke verschuiving optreden”, aldus Lonneke van der Horst, marketing & strategy director ALD Automotive. “Waar we in 2020 een evenwicht zagen tussen het aantal bestelde handgeschakelde en de automatisch geschakelde leaseauto’s, zien we automaten nu de leiding nemen. In het eerste kwartaal was 52 procent van de bestelde leaseauto’s een automaat.”

Stoffig

Volgens ALD is het imago van de automatische versnellingsbak aan het veranderen, onder andere door de opkomst van elektrische auto’s die simpelweg geen versnelling hebben en per definitie automatisch geschakeld zijn. Door alle high tech in de voertuigen, is het imago van een elektrische auto, zoals bijvoorbeeld een Polestar, alles behalve stoffig, aldus ALD. 

 

image