Overig

Laatste update:

6,1 procent groei voor Europese bestelwagenverkoop

Foto: Shutterstock

Afgelopen maand werden in de EU bijna 163 duizend bestelwagens verkocht.  

Na het succesvolle jaar 2018, waarin 3,1 procent meer bestelwagens werden geregistreerd dan in 2017, groeide de Europese markt voor bestelwagens ook in januari. Dit blijkt uit de cijfers van fabrikantenkoepel Acea. In de EU werden bijna 163 duizend lichte bedrijfswagens geregistreerd, 6,1 procent meer dan in januari 2018. In Nederland groeide de markt minder dan gemiddeld, namelijk 1,7 procent. In ons land werden in januari 9.185 bestelwagens geregistreerd. 

De vier grootste Europese markten gaven flinke groeicijfers te zien. Duitsland (+13.2%), Frankrijk (+9.1%), Veneigd Koninkrijk (+8.6%) en Spanje (+7.9%) zaten boven het gemiddelde.

Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
6,1 procent groei voor Europese bestelwagenverkoop | Fleet&Mobility

6,1 procent groei voor Europese bestelwagenverkoop

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Na het succesvolle jaar 2018, waarin 3,1 procent meer bestelwagens werden geregistreerd dan in 2017, groeide de Europese markt voor bestelwagens ook in januari. Dit blijkt uit de cijfers van fabrikantenkoepel Acea. In de EU werden bijna 163 duizend lichte bedrijfswagens geregistreerd, 6,1 procent meer dan in januari 2018. In Nederland groeide de markt minder dan gemiddeld, namelijk 1,7 procent. In ons land werden in januari 9.185 bestelwagens geregistreerd. 

De vier grootste Europese markten gaven flinke groeicijfers te zien. Duitsland (+13.2%), Frankrijk (+9.1%), Veneigd Koninkrijk (+8.6%) en Spanje (+7.9%) zaten boven het gemiddelde.

Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank.