Overig

Laatste update:

Nederland derde grootste Tesla-markt

Foto: Shutterstock.

Nederland is na de Verenigde Staten en China de grootste afzetmarkt van Tesla. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het bedrijf.

Er werden vorig jaar 8.600 Tesla’s in Nederland verkocht, goed voor een omzet van 966 miljoen dollar (852 miljoen euro). Daarmee ging Nederland Noorwegen voorbij, daar daalde de omzet van Tesla. Het bedrijf doet geen uitspraken over hoeveel auto’s het dit jaar in Nederland denkt te verkopen. In januari werden er 63 Tesla’s geregistreerd, maar de komst van de Model 3 (waarvan later dit jaar een versie van onder de vijftigduizend euro moet komen) moet dat aantal doen laten stijgen. 

Bekijk het hele overzicht op Automotive-online.

Nederland derde grootste Tesla-markt | Fleet&Mobility

Nederland derde grootste Tesla-markt

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock.

Er werden vorig jaar 8.600 Tesla’s in Nederland verkocht, goed voor een omzet van 966 miljoen dollar (852 miljoen euro). Daarmee ging Nederland Noorwegen voorbij, daar daalde de omzet van Tesla. Het bedrijf doet geen uitspraken over hoeveel auto’s het dit jaar in Nederland denkt te verkopen. In januari werden er 63 Tesla’s geregistreerd, maar de komst van de Model 3 (waarvan later dit jaar een versie van onder de vijftigduizend euro moet komen) moet dat aantal doen laten stijgen. 

Bekijk het hele overzicht op Automotive-online.