Personenauto's

Laatste update:

Indrukwekkende eindsprint EU-wagenparken

Wagenparken in de vijf grootste Europese wagenpark-landen registreerden in december 2013 gemiddeld 13,5 procent meer nieuwe personenwagens dan in dezelfde maand in 2012. Het gaat dan om commerciële registraties, exclusief fabrikanten, dealers en autoverhuurbedrijven.

In Engeland werden 25 procent meer nieuwe auto’s door wagenparkbeheerders op kenteken gezet, Spanje pluste 24 procent en Frankrijk en Italië verhoogden het aantal registraties met respectievelijk 12 en 10 procent in vergelijking met december 2012. Duitsland registreerde vier procent meer nieuwe vlootauto’s.

Verenigd Koninkrijk aan leiding
Door de goede resultaten van december zijn er vorig jaar 1,5 procentminder nieuwe auto’s door wagenparkbeheerders geregistreerd dan in 2012. Halverwege het jaar waren dat er nog 6 procent en in november nog maar 2,5 procent minder. Het aantal door wagenparkbeheerders geregistreerde auto’s in het Verenigd Koninkrijk groeide 8,2 procent en is daarmee in volume Duitsland als grootste wagenparkland voorbij gegaan.

VW meest populair
Het aantal geregistreerde Nissans groeide vorig jaar het snelst, Opel en Mercedes-Benz volgen. Het meest geregistreerde merk is Volkswagen, gevolgd door Ford en Audi. De VW Golf is het populairste model, daarna volgen de VW Passat, BMW 3-serie en Renault Clio.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Indrukwekkende eindsprint EU-wagenparken | Fleet&Mobility

Indrukwekkende eindsprint EU-wagenparken

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Engeland werden 25 procent meer nieuwe auto’s door wagenparkbeheerders op kenteken gezet, Spanje pluste 24 procent en Frankrijk en Italië verhoogden het aantal registraties met respectievelijk 12 en 10 procent in vergelijking met december 2012. Duitsland registreerde vier procent meer nieuwe vlootauto’s.

Verenigd Koninkrijk aan leiding
Door de goede resultaten van december zijn er vorig jaar 1,5 procentminder nieuwe auto’s door wagenparkbeheerders geregistreerd dan in 2012. Halverwege het jaar waren dat er nog 6 procent en in november nog maar 2,5 procent minder. Het aantal door wagenparkbeheerders geregistreerde auto’s in het Verenigd Koninkrijk groeide 8,2 procent en is daarmee in volume Duitsland als grootste wagenparkland voorbij gegaan.

VW meest populair
Het aantal geregistreerde Nissans groeide vorig jaar het snelst, Opel en Mercedes-Benz volgen. Het meest geregistreerde merk is Volkswagen, gevolgd door Ford en Audi. De VW Golf is het populairste model, daarna volgen de VW Passat, BMW 3-serie en Renault Clio.