Personenauto's

Laatste update:

Cofely krijgt Keurmerk Veilig en Duurzaam op weg

Technisch dienstverlener Cofely heeft het keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’ gekregen. Han Blokland, ceo van Cofely Nederland, heeft vandaag het keurmerk in ontvangst genomen uit handen van Koos Spee (links op de foto), de voormalig landelijk verkeersofficier van Justitie.

In december startte Cofely met het e-driver trainingsprogramma voor 6.127 Nederlandse medewerkers, waarvan 2.618 zakelijk rijders. Het programma heeft bewezen de verkeersveiligheid verbeterd en het brandstofverbruik – en daarmee de CO₂-uitstoot – gereduceerd.

Bedrijven die aantoonbare verbeteringen hebben doorgevoerd met betrekking tot duurzame en veilige mobiliteit komen in aanmerking voor het formele mvo-keurmerk. Het keurmerk toont aan dat bij deze bedrijven procedures zijn geïmplementeerd en activiteiten worden uitgevoerd die bijdragen aan een betere verkeersveiligheid en een hogere graad van duurzaamheid.

Cofely streeft naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en een reductie van de CO₂-uitstoot van 15 procent in 2015 ten opzichte van 2009, vertelt Blokland. “We meten en verbeteren daarom continu onze eigen impact op het milieu. In korte tijd hebben we dankzij dit programma kunnen bijdragen aan een brandstofbesparing van 2,4 procent en een reductie van de CO₂-uitstoot van 128 ton.”

In 2012 won de fleetmanager van Cofely nog de verkiezing Fleetmanager van het Jaar.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie

Meer lezen over mvo

Cofely krijgt Keurmerk Veilig en Duurzaam op weg | Fleet&Mobility

Cofely krijgt Keurmerk Veilig en Duurzaam op weg

Redactie Redactie
• Laatste update:

In december startte Cofely met het e-driver trainingsprogramma voor 6.127 Nederlandse medewerkers, waarvan 2.618 zakelijk rijders. Het programma heeft bewezen de verkeersveiligheid verbeterd en het brandstofverbruik – en daarmee de CO₂-uitstoot – gereduceerd.

Bedrijven die aantoonbare verbeteringen hebben doorgevoerd met betrekking tot duurzame en veilige mobiliteit komen in aanmerking voor het formele mvo-keurmerk. Het keurmerk toont aan dat bij deze bedrijven procedures zijn geïmplementeerd en activiteiten worden uitgevoerd die bijdragen aan een betere verkeersveiligheid en een hogere graad van duurzaamheid.

Cofely streeft naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en een reductie van de CO₂-uitstoot van 15 procent in 2015 ten opzichte van 2009, vertelt Blokland. “We meten en verbeteren daarom continu onze eigen impact op het milieu. In korte tijd hebben we dankzij dit programma kunnen bijdragen aan een brandstofbesparing van 2,4 procent en een reductie van de CO₂-uitstoot van 128 ton.”

In 2012 won de fleetmanager van Cofely nog de verkiezing Fleetmanager van het Jaar.

Meer lezen over mvo