Personenauto's

Laatste update:

Tesla gaat auto-pilot inperken

Nog geen maand na de introductie van een software-update van de Tesla Model S die autonoom rijdenfuncties beschikbaar maakt, wordt de zogenoemde Autopilot weer ingeperkt. Berijders deden te veel “rare dingen” op de openbare weg. Dat zei Tesla-ceo Elon Musk tijdens een persconferentie.

Bij de bekendmaking van de update benadrukte de fabrikant dat de software nog in een testfase zit en dat bestuurders bij het gebruik ervan voorzichtig moeten zijn en hun handen aan het stuur moeten houden. Verschillende berijders konden zich echter niet inhouden en lieten de auto ook in druk verkeer autonoom rijden. Daarom heeft Tesla ertoe besloten de mogelijkheden van Autopilot te beperken. Wat dat precies inhoudt, werd nog niet bekend gemaakt.

Tesla hield de persconferentie om zijn kwartaalcijfers bekend te maken. De fabrikaant draaide een verlies van 230 miljoen dollar (212 miljoen euro), een flinke stijging ten opzichte van de 75 miljoen verlies van het derde kwartaal in 2014. De omzet steeg met 33 procent naar 937 miljoen dollar (862 miljoen euro).

De verwachte productie werd overtroffen: in plaats van 12 duizend rolden er ruim 13 duizend Tesla’s van de band. In Q4 verwacht Tesla tussen de 15 en 17 duizend auto`s te produceren. Dat melde Tesla tijdens een persconferentie.

Tesla kaapt financiële topman weg bij Google
Tesla heeft Jason Wheeler aangesteld als nieuwe cfo. Wheeler werkte hiervoor dertien jaar bij Google als vice president of finance. Hij volgt Deepak Ahuja op die eerder dit jaar aankondigde bij Tesla te stoppen. Dat meldt de autofabrikant.

Ahuja blijft de komende maanden aan voor de overdracht.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Tesla gaat auto-pilot inperken | Fleet&Mobility

Tesla gaat auto-pilot inperken

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij de bekendmaking van de update benadrukte de fabrikant dat de software nog in een testfase zit en dat bestuurders bij het gebruik ervan voorzichtig moeten zijn en hun handen aan het stuur moeten houden. Verschillende berijders konden zich echter niet inhouden en lieten de auto ook in druk verkeer autonoom rijden. Daarom heeft Tesla ertoe besloten de mogelijkheden van Autopilot te beperken. Wat dat precies inhoudt, werd nog niet bekend gemaakt.

Tesla hield de persconferentie om zijn kwartaalcijfers bekend te maken. De fabrikaant draaide een verlies van 230 miljoen dollar (212 miljoen euro), een flinke stijging ten opzichte van de 75 miljoen verlies van het derde kwartaal in 2014. De omzet steeg met 33 procent naar 937 miljoen dollar (862 miljoen euro).

De verwachte productie werd overtroffen: in plaats van 12 duizend rolden er ruim 13 duizend Tesla’s van de band. In Q4 verwacht Tesla tussen de 15 en 17 duizend auto`s te produceren. Dat melde Tesla tijdens een persconferentie.

Tesla kaapt financiële topman weg bij Google
Tesla heeft Jason Wheeler aangesteld als nieuwe cfo. Wheeler werkte hiervoor dertien jaar bij Google als vice president of finance. Hij volgt Deepak Ahuja op die eerder dit jaar aankondigde bij Tesla te stoppen. Dat meldt de autofabrikant.

Ahuja blijft de komende maanden aan voor de overdracht.