Personenauto's

Laatste update:

Leasebranche begint 2016 met 16% minder registraties

In januari zijn er 10.263 nieuwe leaseauto’s geregistreerd*. Dat zijn er 16,4 procent minder dan in de eerste maand van 2015. Dat blijkt uit cijfers van RDC. Volkswagen leverde de meeste leaseauto’s en behaalde een marktaandeel van 22,4 procent. Het aantal leaseregistraties kelderde echter wel met 35,8 procent.

Uitstootboete
Kia realiseerde een marktaandeel van 8,3 procent in de leaseregistraties, veel meer dan de 1,3 procent in januari vorig jaar. Dat is deels ingegeven door politieke redenen. “Kia dreigde in Europa de CO2-normen te overtreden en dat zou hoge boetes tot gevolg hebben gehad”, legt Léan Verstoep, managing director Kia Motors Nederland, uit. “Voor ons betekende dit dat we in december eigenlijk geen auto’s met een relatief hoge uitstoot, zoals de Sportage, hebben uitgeleverd. Maar die zijn er dus allemaal in januari erbij gekomen.”

Verstoep denkt niet dat Kia dit marktaandeel kan vasthouden. “Maar we denken dit jaar wel een hoger marktaandeel te realiseren. Het speelveld is dit jaar veel gelijker waardoor onze modellen beter concurreren en daarnaast zijn we erg actief met privélease.”  

merk

aantal

verschil tov 2015

Volkswagen

2.295

-35,8%

Kia

854

417,6%

Opel

802

86,5%

Renault

650

-38,9%

Audi

573

-26,3%

De algemene autoverkoopcijfers daalden ook, maar iets minder hard. Er werden in januari 14,4 procent minder nieuwe personenauto’s op naam gezet.

Anders dan normaal
De daling wekt geen verbazing: vorig jaar werden er extra veel auto`s ingezet door leasemaatschappijen omdat er toen nog van een lagere bijtelling kon worden geprofiteerd. Normaliter registreert de leasebranche liever in januari dan in december, maar dat was deze periode dus andersom. Een deel van deze auto`s moet nog verkocht worden aan een eindgebruiker.

*Vanaf dit jaar communiceert Fleet&Mobility de registraties op naam van een leasemaatschappij en de RTL (registratie tenaamstelling lease). Voorheen waren die alleen de registraties op naam van leasemaatschappijen. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Leasebranche begint 2016 met 16% minder registraties | Fleet&Mobility

Leasebranche begint 2016 met 16% minder registraties

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uitstootboete
Kia realiseerde een marktaandeel van 8,3 procent in de leaseregistraties, veel meer dan de 1,3 procent in januari vorig jaar. Dat is deels ingegeven door politieke redenen. “Kia dreigde in Europa de CO2-normen te overtreden en dat zou hoge boetes tot gevolg hebben gehad”, legt Léan Verstoep, managing director Kia Motors Nederland, uit. “Voor ons betekende dit dat we in december eigenlijk geen auto’s met een relatief hoge uitstoot, zoals de Sportage, hebben uitgeleverd. Maar die zijn er dus allemaal in januari erbij gekomen.”

Verstoep denkt niet dat Kia dit marktaandeel kan vasthouden. “Maar we denken dit jaar wel een hoger marktaandeel te realiseren. Het speelveld is dit jaar veel gelijker waardoor onze modellen beter concurreren en daarnaast zijn we erg actief met privélease.”  

merk

aantal

verschil tov 2015

Volkswagen

2.295

-35,8%

Kia

854

417,6%

Opel

802

86,5%

Renault

650

-38,9%

Audi

573

-26,3%

De algemene autoverkoopcijfers daalden ook, maar iets minder hard. Er werden in januari 14,4 procent minder nieuwe personenauto’s op naam gezet.

Anders dan normaal
De daling wekt geen verbazing: vorig jaar werden er extra veel auto`s ingezet door leasemaatschappijen omdat er toen nog van een lagere bijtelling kon worden geprofiteerd. Normaliter registreert de leasebranche liever in januari dan in december, maar dat was deze periode dus andersom. Een deel van deze auto`s moet nog verkocht worden aan een eindgebruiker.

*Vanaf dit jaar communiceert Fleet&Mobility de registraties op naam van een leasemaatschappij en de RTL (registratie tenaamstelling lease). Voorheen waren die alleen de registraties op naam van leasemaatschappijen.