Personenauto's

Laatste update:

Snellaadstation uitgebreid met energieopslag

Het snellaadstation Haarrijn langs de A2 is deze maand uitgebreid met een batterij-opslagsysteem. Bij het station zijn zonnepanelen geplaatst die gekoppeld zijn aan zogenoemde second life accu’s. Deze slaan de zonne-energie op, zodat die later kan worden afgenomen bij het snellaadstation. Dat meldden exploitant Mistergreen, netbeheerder Stedin en dienstverlener Alfen gisteren.

Met de opslagmogelijkheid moet de piek- en dalbelasting van het energienet worden opgevangen. Bovendien wordt het op deze manier mogelijk groene energie af te nemen, ook wanneer de zon niet schijnt. Leasemaatschappij Mistergreen exploiteert onder de naam Fast Charging Network vijftien snellaadstations langs A-wegen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Snellaadstation uitgebreid met energieopslag | Fleet&Mobility

Snellaadstation uitgebreid met energieopslag

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de opslagmogelijkheid moet de piek- en dalbelasting van het energienet worden opgevangen. Bovendien wordt het op deze manier mogelijk groene energie af te nemen, ook wanneer de zon niet schijnt. Leasemaatschappij Mistergreen exploiteert onder de naam Fast Charging Network vijftien snellaadstations langs A-wegen.