Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Tesla komt volgend jaar met autonoom rijdende taxi’s

Musk: we halen niet altijd onze deadlines. (Foto: Tesla)

Musk noemt het aantal van een miljoen, maar merkte daarbij op dat Tesla “niet altijd zijn deadlines haalt”. 

Tesla denkt volgend jaar al een groot aantal zelfrijdende taxi’s op de weg te hebben. Dat vertelde topman Elon Musk maandag tijdens een presentatie voor beleggers. Vandaag meldde het bedrijf een nieuwe aandelenemissie te overwegen. In het eerste kwartaal werd 700 miljoen dollar verlies geleden.

Deadlines

Musk noemde het aantal van een miljoen autonome taxi’s die volgend jaar al op de weg zouden moeten rijden, maar merkte daarbij op dat Tesla “niet altijd zijn deadlines haalt”. 

Musk meldde dat Samsung een microchip heeft ontwikkeld voor Tesla die het bedrijf een grote voorsprong geeft op andere ontwikkelaars. Tesla is nu de enige autobouwer die een volledig zelfrijdende auto kan bouwen. Andere grote partijen hebben recentelijk laten weten dat ze juist meer problemen zien dan verwacht. Ook toezichthouders en overheden moeten de technologie nog goedkeuren.

Tijdens de presentatie, die hier te bekijken is, vertelde Musk onder meer hoe het systeem werkt en hoe een zelfrijdende auto leert te communiceren en onderhandelen met andere weggebruikers. 

Tesla komt volgend jaar met autonoom rijdende taxi’s | Fleet&Mobility

Tesla komt volgend jaar met autonoom rijdende taxi’s

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Musk: we halen niet altijd onze deadlines. (Foto: Tesla)

Tesla denkt volgend jaar al een groot aantal zelfrijdende taxi’s op de weg te hebben. Dat vertelde topman Elon Musk maandag tijdens een presentatie voor beleggers. Vandaag meldde het bedrijf een nieuwe aandelenemissie te overwegen. In het eerste kwartaal werd 700 miljoen dollar verlies geleden.

Deadlines

Musk noemde het aantal van een miljoen autonome taxi’s die volgend jaar al op de weg zouden moeten rijden, maar merkte daarbij op dat Tesla “niet altijd zijn deadlines haalt”. 

Musk meldde dat Samsung een microchip heeft ontwikkeld voor Tesla die het bedrijf een grote voorsprong geeft op andere ontwikkelaars. Tesla is nu de enige autobouwer die een volledig zelfrijdende auto kan bouwen. Andere grote partijen hebben recentelijk laten weten dat ze juist meer problemen zien dan verwacht. Ook toezichthouders en overheden moeten de technologie nog goedkeuren.

Tijdens de presentatie, die hier te bekijken is, vertelde Musk onder meer hoe het systeem werkt en hoe een zelfrijdende auto leert te communiceren en onderhandelen met andere weggebruikers.