Laatste update:

CO2-compensatie

De meeste auto’s rijden op fossiele brandstoffen, zoals benzine, diesel en aardgas. Bij de verbranding in de automotor komen allerlei stoffen vrij, waaronder koolstofdioxide (CO2). CO2 is volgens een groeiend aantal wetenschappers één van de broeikasgassen die leidt tot de verandering van het klimaat.

 U kunt er als wagenparkbeheerder voor kiezen om de CO2- uitstoot van uw wagenpark te compenseren door klimaatneutraal te rijden.
Klimaatcompensatie is een manier om de klimaatverandering te beperken. Met uw compensatie maakt u een deel van uw CO2-uitstoot ongedaan. Dit kan door het planten van bomen. Bomen hebben voor hun groei CO2 nodig, die zij uit de lucht halen. Extra bomen planten betekent dus meer CO2 dat uit de atmosfeer verdwijnt. U compenseert uw CO2-uitstoot door mee te betalen aan de aanplant van extra bomen. Die bomen staan niet alleen in Nederland, maar ook in andere delen van de wereld. U kunt ook uw CO2-uitstoot compenseren door een investering in duurzame energieprojecten. In Nederland zijn meerdere organisaties actief die u helpen bij uw klimaatcompensatie. Een dergelijke organisatie vraagt aan u uw brandstofverbruik en het aantal gereden kilometers, en berekent daarmee uw CO2-uitstoot. Daarna betaalt u de organisatie om uw uitstoot te compenseren. De organisatie investeert in boomaanplant of duurzame energieprojecten. Een certificaat garandeert dat daadwerkelijk bomen worden geplant of bijvoorbeeld windmolens worden gebouwd. Hier vindt u meer informatie over CO2-compensatie.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
CO2-compensatie | Fleet&Mobility

CO2-compensatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

 U kunt er als wagenparkbeheerder voor kiezen om de CO2- uitstoot van uw wagenpark te compenseren door klimaatneutraal te rijden.
Klimaatcompensatie is een manier om de klimaatverandering te beperken. Met uw compensatie maakt u een deel van uw CO2-uitstoot ongedaan. Dit kan door het planten van bomen. Bomen hebben voor hun groei CO2 nodig, die zij uit de lucht halen. Extra bomen planten betekent dus meer CO2 dat uit de atmosfeer verdwijnt. U compenseert uw CO2-uitstoot door mee te betalen aan de aanplant van extra bomen. Die bomen staan niet alleen in Nederland, maar ook in andere delen van de wereld. U kunt ook uw CO2-uitstoot compenseren door een investering in duurzame energieprojecten. In Nederland zijn meerdere organisaties actief die u helpen bij uw klimaatcompensatie. Een dergelijke organisatie vraagt aan u uw brandstofverbruik en het aantal gereden kilometers, en berekent daarmee uw CO2-uitstoot. Daarna betaalt u de organisatie om uw uitstoot te compenseren. De organisatie investeert in boomaanplant of duurzame energieprojecten. Een certificaat garandeert dat daadwerkelijk bomen worden geplant of bijvoorbeeld windmolens worden gebouwd. Hier vindt u meer informatie over CO2-compensatie.