Laatste update:

Rijvaardigheidstrainingen

Veel fleetowners bieden rijvaardigheidstrainingen aan hun berijders. Deze trainingen zijn ontwikkeld om bestuurders bewust te maken van de risico’s die het dagelijks verkeer met zich meebrengt.

Geleerd wordt om de gevaren te herkennen en te vermijden. De nadruk ligt op het voorkomen van gevaarlijke verkeerssituaties en ongevallen. Na het volgen van de rijvaardigheidstraining is de bestuurder beter in staat zijn rijsnelheid aan te passen aan de omstandigheden. Dit heet risicobewustwording. De rijvaardigheidstraining is breder dan bijvoorbeeld een slipcursus en draagt aantoonbaar bij aan de vermindering van het aantal ongevallen door een bewuster rijgedrag van uw bedrijders. De training duurt meestal een dag en vindt plaats op een afgesloten locatie.
Bij sommige aanbieders kan op uw verzoek de rijvaardigheidstraining op uw organisatie en wagenpark worden afgestemd, bijvoorbeeld voor berijders van bedrijfsauto’s die hun voertuigbeheersing willen verbeteren.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Rijvaardigheidstrainingen | Fleet&Mobility

Rijvaardigheidstrainingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Geleerd wordt om de gevaren te herkennen en te vermijden. De nadruk ligt op het voorkomen van gevaarlijke verkeerssituaties en ongevallen. Na het volgen van de rijvaardigheidstraining is de bestuurder beter in staat zijn rijsnelheid aan te passen aan de omstandigheden. Dit heet risicobewustwording. De rijvaardigheidstraining is breder dan bijvoorbeeld een slipcursus en draagt aantoonbaar bij aan de vermindering van het aantal ongevallen door een bewuster rijgedrag van uw bedrijders. De training duurt meestal een dag en vindt plaats op een afgesloten locatie.
Bij sommige aanbieders kan op uw verzoek de rijvaardigheidstraining op uw organisatie en wagenpark worden afgestemd, bijvoorbeeld voor berijders van bedrijfsauto’s die hun voertuigbeheersing willen verbeteren.