Laatste update:

Stern ziet winst halveren

De winstcijfers van Stern vallen tegen. Ondertussen gaat de holding door met het optimaliseren van zijn dealernetwerk.

Dealerholding Stern heeft in het eerste halfjaar een nettowinst geboekt van 600 duizend euro. In 2013 was dit nog 1,2 miljoen. Een reorganisatielast van 1,1 miljoen euro drukte de winst. De omzet daalde in het eerste halfjaar van 460 naar 449 miljoen euro.

De dealerholding gaat verder met het optimaliseren van zijn dealernetwerk. Zo heeft Sterndochter Heron begin deze maand de vestiging in Opmeer gesloten. De activiteiten worden ondergebracht bij de vestiging in Zwaag, waar het bedrijf VW, Audi en Seat voert. Aan de andere kant wordt er ook uitgebreid. Zo neemt Stern Groep begin oktober Jaguar-dealer Blankespoor in Den Haag over en is in de race voor onderdelen van Koops Furness.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Stern ziet winst halveren | Fleet&Mobility

Stern ziet winst halveren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dealerholding Stern heeft in het eerste halfjaar een nettowinst geboekt van 600 duizend euro. In 2013 was dit nog 1,2 miljoen. Een reorganisatielast van 1,1 miljoen euro drukte de winst. De omzet daalde in het eerste halfjaar van 460 naar 449 miljoen euro.

De dealerholding gaat verder met het optimaliseren van zijn dealernetwerk. Zo heeft Sterndochter Heron begin deze maand de vestiging in Opmeer gesloten. De activiteiten worden ondergebracht bij de vestiging in Zwaag, waar het bedrijf VW, Audi en Seat voert. Aan de andere kant wordt er ook uitgebreid. Zo neemt Stern Groep begin oktober Jaguar-dealer Blankespoor in Den Haag over en is in de race voor onderdelen van Koops Furness.