Laatste update:

Koops-bedrijven vliegen uit

Steeds meer bedrijven uit de boedel van het failliete Koops Furness vinden een nieuw nest.

Zowel dealerholdings als zelfstandigen gaan verder met de activiteiten en bedrijven die door het faillissement van Koops Furness in de etalage zijn beland. Zo startte dealerholding Stern twee van de vijf vestigingen van Koops Furness in midden Nederland door. Van alle vijf van de bedrijven is de activa overgenomen. Dit betekent onder meer dat Stern de dealeractiviteiten voor Nissan, Fiat en Mitsubishi in Midden-Nederland overneemt. De Van Mossel Groep start de Land Rover-activiteiten van Koops Furness door. De vestigingen in Zwolle, Enschede en Apeldoorn gaan verder onder de naam Van Mossel Land Rover.

Apeldoorn is op dit moment een servicepunt en wordt op korte termijn ook een verkooppunt. Van Mossel neemt circa vijftien mensen in dienst. Over de toekomst van de Kia- en Mazda-activiteiten van Koops Furness is nog niets bekend. Verder is de schadevestiging van Koops Furness in Bunschoten doorgestart door de voormalig bedrijfsleider Henk Kooij. De naam voor het bedrijf is Kooij Schade & Onderhoud, zo vertelt directeur Henk Kooij aan Automotive. Vijf van de negentien personeelsleden kunnen mee.

Er is in de afgelopen weken veel kritiek geuit op de curatoren, die traag en omslachtig zouden handelen. Zo kostte het finaliseren van de deal met Van Mossel en Land Rover ongeveer een maand. Het kost volgens de curatoren echter veel tijd en moeite om de juridische positie van de vele betrokken partijen vast te stellen. Over de voorraadauto's zijn er veelal concurrerende claims. “Er is sprake van een groot aantal problemen van feitelijke, juridische en/of financiële aard”, aldus de curatoren in het eerste faillissementsverslag.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Koops-bedrijven vliegen uit | Fleet&Mobility

Koops-bedrijven vliegen uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zowel dealerholdings als zelfstandigen gaan verder met de activiteiten en bedrijven die door het faillissement van Koops Furness in de etalage zijn beland. Zo startte dealerholding Stern twee van de vijf vestigingen van Koops Furness in midden Nederland door. Van alle vijf van de bedrijven is de activa overgenomen. Dit betekent onder meer dat Stern de dealeractiviteiten voor Nissan, Fiat en Mitsubishi in Midden-Nederland overneemt. De Van Mossel Groep start de Land Rover-activiteiten van Koops Furness door. De vestigingen in Zwolle, Enschede en Apeldoorn gaan verder onder de naam Van Mossel Land Rover.

Apeldoorn is op dit moment een servicepunt en wordt op korte termijn ook een verkooppunt. Van Mossel neemt circa vijftien mensen in dienst. Over de toekomst van de Kia- en Mazda-activiteiten van Koops Furness is nog niets bekend. Verder is de schadevestiging van Koops Furness in Bunschoten doorgestart door de voormalig bedrijfsleider Henk Kooij. De naam voor het bedrijf is Kooij Schade & Onderhoud, zo vertelt directeur Henk Kooij aan Automotive. Vijf van de negentien personeelsleden kunnen mee.

Er is in de afgelopen weken veel kritiek geuit op de curatoren, die traag en omslachtig zouden handelen. Zo kostte het finaliseren van de deal met Van Mossel en Land Rover ongeveer een maand. Het kost volgens de curatoren echter veel tijd en moeite om de juridische positie van de vele betrokken partijen vast te stellen. Over de voorraadauto's zijn er veelal concurrerende claims. “Er is sprake van een groot aantal problemen van feitelijke, juridische en/of financiële aard”, aldus de curatoren in het eerste faillissementsverslag.