Auto en fiscus

Laatste update:

Autogebruik blijft groeien

Nederlanders worden de komende decennia steeds afhankelijker van de auto. Autogebruik zal tussen 2000 en 2040 met 14% tot 68% toenemen, afhankelijk van de economische groei. Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor  Mobiliteitsbeleid (KIM).

Nederland vergrijst, maar de ouderen van de toekomst blijven langer gezond en kunnen langer blijven autorijden. Verder maken tweeverdieners meer gebruik van de auto en kiezen ook allochtonen liever voor de auto dan voor het ov. De verbetering van de sociaal-economische positie van allochtonen en het feit dat deze groep steeds meer uit de stad weg trekt, doen het autogebruik ook toenemen.

Het groeiende autogebruik gaat ten koste van het openbaar vervoer op het platteland. In de steden zal ov-gebruik wel toenemen omdat dit vaak een aantrekkelijkere manier van verplaatsen is dan de auto.

Lees hier het rapport “Blik op personenmobiliteit“.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Autogebruik blijft groeien | Fleet&Mobility

Autogebruik blijft groeien

Redactie Redactie
• Laatste update:

Nederland vergrijst, maar de ouderen van de toekomst blijven langer gezond en kunnen langer blijven autorijden. Verder maken tweeverdieners meer gebruik van de auto en kiezen ook allochtonen liever voor de auto dan voor het ov. De verbetering van de sociaal-economische positie van allochtonen en het feit dat deze groep steeds meer uit de stad weg trekt, doen het autogebruik ook toenemen.

Het groeiende autogebruik gaat ten koste van het openbaar vervoer op het platteland. In de steden zal ov-gebruik wel toenemen omdat dit vaak een aantrekkelijkere manier van verplaatsen is dan de auto.

Lees hier het rapport “Blik op personenmobiliteit“.