Auto en fiscus

PEM wil e-zones invoeren

Er zouden speciale gebieden moeten worden aangewezen waar alleen maar elektrische auto’s mogen rijden. Deze E-zones moeten worden ingericht in stadskernen met grote problemen met fijnstof en NOx. “Gewoon door bijvoorbeeld te bepalen dat in het centrum van Amsterdam in 2020 uitsluitend nog Zero-emission voertuigen mogen rijden”, aldus Eric Beers, voorzitter van het Platform Elektrische Mobiliteit. Beers deed zijn uitspraak in de nieuwste editie van GO!Mobility, het magazine van RAI Vereniging.

Het oplossen van fijnstofproblemen in stadskernen is volgens Beers een belangrijke drijfveer om door te gaan met elektrische mobiliteit. Hij ziet vooral potentie in het vervangen van auto’s met verbrandingsmotor door ev’s in gebieden waar auto’s niet meer dan 20 kilometer afleggen.

Volgens Beers is in 2020 een marktpotentieel van 5% in Nederland haalbaar.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
PEM wil e-zones invoeren | Fleet&Mobility

PEM wil e-zones invoeren

Redactie Redactie

Het oplossen van fijnstofproblemen in stadskernen is volgens Beers een belangrijke drijfveer om door te gaan met elektrische mobiliteit. Hij ziet vooral potentie in het vervangen van auto’s met verbrandingsmotor door ev’s in gebieden waar auto’s niet meer dan 20 kilometer afleggen.

Volgens Beers is in 2020 een marktpotentieel van 5% in Nederland haalbaar.