Auto en fiscus

Laatste update:

Bijtellingscategorieën blijven gelden voor gebruikt

Wanneer een leaseauto wordt overgenomen door een collega of wisselt van eigenaar, blijft de bijtellingscategorie gelden waar hij bij de eerste tenaamstelling in viel. Dat meldt AMD Automotive Fiscalisten.

Als een auto voor 1 juli 2012 te naam is gesteld en toen een bijtellingspercentage van 0%, 14% of 20% kreeg, blijft dat nog zestig maanden gelden. Het is daarbij niet van belang wie de eigenaar of de berijder van de auto is.

Ook voor auto’s die worden geïmporteerd geldt de datum van de eerste tenaamstelling in het buitenland bij het bepalen van de bijtellingscategorie. Als de auto voor 1 juli is geregistreerd en een lage CO2-uitstoot had, valt hij ook gedurende zestig maanden nog in de lage categorie.

Dit was al bekend, maar AMD brengt het opnieuw onder de aandacht omdat het adviesbureau hier veel vragen over krijgt uit de praktijk. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Bijtellingscategorieën blijven gelden voor gebruikt | Fleet&Mobility

Bijtellingscategorieën blijven gelden voor gebruikt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Als een auto voor 1 juli 2012 te naam is gesteld en toen een bijtellingspercentage van 0%, 14% of 20% kreeg, blijft dat nog zestig maanden gelden. Het is daarbij niet van belang wie de eigenaar of de berijder van de auto is.

Ook voor auto’s die worden geïmporteerd geldt de datum van de eerste tenaamstelling in het buitenland bij het bepalen van de bijtellingscategorie. Als de auto voor 1 juli is geregistreerd en een lage CO2-uitstoot had, valt hij ook gedurende zestig maanden nog in de lage categorie.

Dit was al bekend, maar AMD brengt het opnieuw onder de aandacht omdat het adviesbureau hier veel vragen over krijgt uit de praktijk.