Auto en fiscus

Laatste update:

Grens mrb-vrijstelling naar 40 jaar

De leeftijdsgrens voor mrb-vrijstelling wordt opgetrokken naar 40 jaar. Voor benzineauto`s geldt hierbij een overgangsregeling, voor lpg- en dieselklassiekers niet. Dat blijkt uit het oldtimerakkoord dat eerder deze week gesloten is.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) en de oldtimeralliantie, bestaande uit onder andere RAI Vereniging, Bovag, Fehac, Focwa, ANWB en KNAC, bereikten een akkoord over een nieuwe oldtimerregeling vanaf 1 janauri 2014. In de regeling wordt de leeftijdsgrens voor belastingvrijstelling voor klassiekers opgetrokken naar 40 jaar. Voor lpg- en dieselauto’s geldt hierbij geen overgangsregeling; klassieke motoren en benzineauto’s ouder dan 26 jaar betalen 25% van het mrb-tarief met een maximum van 120 euro. Wel mogen ze dan in het winterseizoen, van december tot en met februari, niet de openbare weg op.

De overheid wil van de mrb-vrijstelling voor klassiekers af omdat de regeling steeds vaker werd misbruikt door mensen die bijvoorbeeld zakelijk met een oldtimer reden. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Grens mrb-vrijstelling naar 40 jaar | Fleet&Mobility

Grens mrb-vrijstelling naar 40 jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) en de oldtimeralliantie, bestaande uit onder andere RAI Vereniging, Bovag, Fehac, Focwa, ANWB en KNAC, bereikten een akkoord over een nieuwe oldtimerregeling vanaf 1 janauri 2014. In de regeling wordt de leeftijdsgrens voor belastingvrijstelling voor klassiekers opgetrokken naar 40 jaar. Voor lpg- en dieselauto’s geldt hierbij geen overgangsregeling; klassieke motoren en benzineauto’s ouder dan 26 jaar betalen 25% van het mrb-tarief met een maximum van 120 euro. Wel mogen ze dan in het winterseizoen, van december tot en met februari, niet de openbare weg op.

De overheid wil van de mrb-vrijstelling voor klassiekers af omdat de regeling steeds vaker werd misbruikt door mensen die bijvoorbeeld zakelijk met een oldtimer reden.