Auto en fiscus

Laatste update:

Ondernemers laten duizenden euro`s subsidie liggen

Bedrijven maken nog maar weinig gebruik van de aanschafsubsidie op zuinige bestelauto’s, taxi’s en bijzondere voertuigen. Oktober vorig jaar heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu 20 miljoen euro vrij gemaakt voor de regeling, daarvan is tot nu toe nog maar een kleine 674 duizend euro opgenomen. De regeling loopt tot 1 januari 2015.

De subsidie geldt op voertuigen die zijn vrijgesteld van bpm. Er kan 1.250 euro worden teruggevraagd bij de aankoop van een diesel Euro 6 of Euro VI voertuig, en 3.000 euro op benzinevoertuigen die maximaal 50 gram CO2 per kilometer uitstoten.

Bij de aanschaf van een volledig elektrisch voertuig kan bovenop deze laatste subsidie nog 2.000 euro extra aankoopsubsidie worden aangevraagd. Dit geldt alleen als de kentekenhouder gevestigd is in één van de NSL (Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit)-gemeenten. Dat zijn gemeenten in de regio`s Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noordvleugel, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

De stimuleringsregeling geld voor voertuigen die tussen 1 oktober 2012 en 1 januari 2015 op naam zijn gezet. Bedrijven kunnen op de website van AgentschapNL bekijken of ze in aanmerking komen voor de subsidie en die aanvragen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Ondernemers laten duizenden euro`s subsidie liggen | Fleet&Mobility

Ondernemers laten duizenden euro`s subsidie liggen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De subsidie geldt op voertuigen die zijn vrijgesteld van bpm. Er kan 1.250 euro worden teruggevraagd bij de aankoop van een diesel Euro 6 of Euro VI voertuig, en 3.000 euro op benzinevoertuigen die maximaal 50 gram CO2 per kilometer uitstoten.

Bij de aanschaf van een volledig elektrisch voertuig kan bovenop deze laatste subsidie nog 2.000 euro extra aankoopsubsidie worden aangevraagd. Dit geldt alleen als de kentekenhouder gevestigd is in één van de NSL (Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit)-gemeenten. Dat zijn gemeenten in de regio`s Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noordvleugel, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

De stimuleringsregeling geld voor voertuigen die tussen 1 oktober 2012 en 1 januari 2015 op naam zijn gezet. Bedrijven kunnen op de website van AgentschapNL bekijken of ze in aanmerking komen voor de subsidie en die aanvragen.