Auto en fiscus

Laatste update:

Weekers: strengere controle buitenlandse kentekens

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers gaat strenger controleren op mrb-heffing over auto’s met een buitenlands kenteken van mensen die fiscaal inwoner zijn van Nederland. Dat meldt AMD Automotive Fiscalisten.

Tweede Kamer-lid Pieter Omtzigt (CDA) stelde een paar weken geleden kamervragen aan Weekers over de belastingheffing over buitenlandse auto’s in Nederland.

Weekers zegt dat er wordt gewerkt aan een brief aan de Tweede Kamer hierover. “Daarin zal ook worden ingegaan op de resultaten van de inspanningen die de Belastingdienst het afgelopen jaar heeft verricht voor het registreren van buitenlandse kentekens ten behoeve van de heffing van mrb. Verdere aanscherping van wetgeving alleen is immers symbolisch, zonder de daarbij behorende aanscherping van controle en handhaving. Wetgeving zal deel uitmaken van het Belastingplan 2014”.

De afgelopen anderhalf jaar is in bijna zevenduizend gevallen autobelasting over buitenlandse auto’s nageheven. De drie grootste groepen betroffen Polen (1.925 personen), Bulgaren (688 personen) en Nederlanders (2.430 personen). Volgens het CDA wonen er in Nederland 350 duizend buitenlandse werknemers en heeft slechts 31% van hen hier een auto op naam staan.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Weekers: strengere controle buitenlandse kentekens | Fleet&Mobility

Weekers: strengere controle buitenlandse kentekens

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tweede Kamer-lid Pieter Omtzigt (CDA) stelde een paar weken geleden kamervragen aan Weekers over de belastingheffing over buitenlandse auto’s in Nederland.

Weekers zegt dat er wordt gewerkt aan een brief aan de Tweede Kamer hierover. “Daarin zal ook worden ingegaan op de resultaten van de inspanningen die de Belastingdienst het afgelopen jaar heeft verricht voor het registreren van buitenlandse kentekens ten behoeve van de heffing van mrb. Verdere aanscherping van wetgeving alleen is immers symbolisch, zonder de daarbij behorende aanscherping van controle en handhaving. Wetgeving zal deel uitmaken van het Belastingplan 2014”.

De afgelopen anderhalf jaar is in bijna zevenduizend gevallen autobelasting over buitenlandse auto’s nageheven. De drie grootste groepen betroffen Polen (1.925 personen), Bulgaren (688 personen) en Nederlanders (2.430 personen). Volgens het CDA wonen er in Nederland 350 duizend buitenlandse werknemers en heeft slechts 31% van hen hier een auto op naam staan.