Auto en fiscus

Laatste update:

A`dam verlengt oplaadcontracten

De gemeente Amsterdam heeft de contracten met Essent en Nuon/Heijmans voor de plaatsing van openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s met een jaar verlengd. Dat betekent dat Amsterdammers die elektrisch willen rijden en een oplaadpunt op straat nodig hebben ook het komende jaar bij deze partijen terecht kunnen.

Voor 2016 moet het aantal punten in de openbare ruimte zijn uitgebreid naar 2.000.

Op dit moment bestaat het Amsterdamse openbare oplaadnetwerk uit 900 oplaadpunten. Deze punten zijn vrijwel allemaal geplaatst op verzoek van elektrische rijders. Op de drukste locaties zijn extra punten geplaatst om de groei aan elektrische voertuigen de ruimte te bieden.

Het afgelopen half jaar is het aantal geregistreerde elektrische voertuigen in Amsterdam meer dan verdubbeld van 750 voertuigen naar bijna 1.600.

Monitoring van gebruik
In samenwerking met het Clean Tech onderzoeksprogramma van de Hogeschool van Amsterdam wordt voortdurend in de gaten gehouden hoe elektrisch rijders gebruik maken van het oplaadnetwerk. Op basis van die gegevens kunnen punten worden bijgeplaatst of verplaatst zodat het netwerk efficiënt en rendabel is.

Sinds de start van het contract in 2011 zijn de oplaadpunten intensief gebruikt. Zo hebben er in totaal 250.000 laadsessies plaatsgevonden waarin 2.500.000 kWh is geladen. Inmiddels weten per maand 3.000 individuele gebruikers het Amsterdamse netwerk te vinden.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
A`dam verlengt oplaadcontracten | Fleet&Mobility

A`dam verlengt oplaadcontracten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor 2016 moet het aantal punten in de openbare ruimte zijn uitgebreid naar 2.000.

Op dit moment bestaat het Amsterdamse openbare oplaadnetwerk uit 900 oplaadpunten. Deze punten zijn vrijwel allemaal geplaatst op verzoek van elektrische rijders. Op de drukste locaties zijn extra punten geplaatst om de groei aan elektrische voertuigen de ruimte te bieden.

Het afgelopen half jaar is het aantal geregistreerde elektrische voertuigen in Amsterdam meer dan verdubbeld van 750 voertuigen naar bijna 1.600.

Monitoring van gebruik
In samenwerking met het Clean Tech onderzoeksprogramma van de Hogeschool van Amsterdam wordt voortdurend in de gaten gehouden hoe elektrisch rijders gebruik maken van het oplaadnetwerk. Op basis van die gegevens kunnen punten worden bijgeplaatst of verplaatst zodat het netwerk efficiënt en rendabel is.

Sinds de start van het contract in 2011 zijn de oplaadpunten intensief gebruikt. Zo hebben er in totaal 250.000 laadsessies plaatsgevonden waarin 2.500.000 kWh is geladen. Inmiddels weten per maand 3.000 individuele gebruikers het Amsterdamse netwerk te vinden.