Auto en fiscus

Vier miljoen voor tien waterstofbussen

Vijf vervoersregio’s krijgen samen een subsidie van 4,25 miljoen euro van staatssecretaris Mansveld van Infrsatructuur en Milieu om ervaring op te doen met waterstofbussen. Volgend jaar worden er in stedelijke gebieden tien nieuwe bussen ingezet die rijden op waterstofgas.

De Nederlandse vervoersbedrijven hebben de ambitie dat in 2015 alle ov-bussen geen luchtvervuilende of klimaatbelastende emissies meer uitstoten. Dit kan met waterstof-, hybride- en elektrisch aangedreven bussen.
Stadsregio’s Rotterdam, Arnhem-Nijmegen, Eindhoven en de provincies Groningen en Zuid-Holland krijgen elk 850 duizend euro. De 4,25 miljoen euro is een bijdrage aan hun al bestaande plannen om de wagenparken schoner en stiller te krijgen.

De investering zorgt ook dat het aantal locaties waar waterstof kan worden getankt wordt uitgebreid. Naast het bestaande vulpunt in Helmond en het onlangs geopende tankstation in Rhoon, komen er in Arnhem en Groningen ook nieuwe vulstations voor waterstof.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Vier miljoen voor tien waterstofbussen | Fleet&Mobility

Vier miljoen voor tien waterstofbussen

Redactie Redactie

De Nederlandse vervoersbedrijven hebben de ambitie dat in 2015 alle ov-bussen geen luchtvervuilende of klimaatbelastende emissies meer uitstoten. Dit kan met waterstof-, hybride- en elektrisch aangedreven bussen.
Stadsregio’s Rotterdam, Arnhem-Nijmegen, Eindhoven en de provincies Groningen en Zuid-Holland krijgen elk 850 duizend euro. De 4,25 miljoen euro is een bijdrage aan hun al bestaande plannen om de wagenparken schoner en stiller te krijgen.

De investering zorgt ook dat het aantal locaties waar waterstof kan worden getankt wordt uitgebreid. Naast het bestaande vulpunt in Helmond en het onlangs geopende tankstation in Rhoon, komen er in Arnhem en Groningen ook nieuwe vulstations voor waterstof.