Auto en fiscus

Laatste update:

Nederland laagste gemiddelde CO2-uitstoot nieuwe auto’s

Nederland is koploper in Europa wat betreft de lage CO2-uitstoot van nieuwe auto’s. Duitsland en Polen staan onderaan de lijst. Dat meldt de Europese commissie Transport & Environment (T&E) in het rapport ‘How clean are Europe’s cars 2014’.

Gemiddeld stoten nieuwe auto’s in ons land 109 gram CO2 per kilometer uit. Denemarken staat op de tweede plaats met 112,7 gr/km en Frankrijk op de derde plaats met 117,4 gr/km. Ter vergelijking: in Duitsland stoot de gemiddelde nieuwe auto 136,1 gram per kilometer uit en in Polen 138,1.

Sinds de EU de CO2-richtlijnen heeft opgesteld in 2008 is de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in Nederland met 30,4 procent gedaald. Volgens de commissie is dit het resultaat van ons autobelastingensysteem.

In Duitsland is er geen verhouding tussen de autobelastingen en de CO2-uitstoot van auto’s. Volgens Greg Archer, manager schone voertuigen T&E, toont het rapport aan dat belastingen op voertuigen en brandstoffen gekoppeld aan de duurzaamheid werkt om tot een schoner wagenpark te komen.

Bekijk hier een overzicht van de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto`s per EU-land.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Nederland laagste gemiddelde CO2-uitstoot nieuwe auto’s | Fleet&Mobility

Nederland laagste gemiddelde CO2-uitstoot nieuwe auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gemiddeld stoten nieuwe auto’s in ons land 109 gram CO2 per kilometer uit. Denemarken staat op de tweede plaats met 112,7 gr/km en Frankrijk op de derde plaats met 117,4 gr/km. Ter vergelijking: in Duitsland stoot de gemiddelde nieuwe auto 136,1 gram per kilometer uit en in Polen 138,1.

Sinds de EU de CO2-richtlijnen heeft opgesteld in 2008 is de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in Nederland met 30,4 procent gedaald. Volgens de commissie is dit het resultaat van ons autobelastingensysteem.

In Duitsland is er geen verhouding tussen de autobelastingen en de CO2-uitstoot van auto’s. Volgens Greg Archer, manager schone voertuigen T&E, toont het rapport aan dat belastingen op voertuigen en brandstoffen gekoppeld aan de duurzaamheid werkt om tot een schoner wagenpark te komen.

Bekijk hier een overzicht van de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto`s per EU-land.