Auto en fiscus

Laatste update:

Aanbesteding: Blauwe ME-busjes worden witte ME-flexbusjes

De Nationale Politie is een aanbesteding gestart voor nieuwe ME-voertuigen. De ambitie is om binnen nu en vier jaar alle blauwe ME-busjes te vervangen voor witte exemplaren. Bij marktpartijen is de aanbestingen in april al aangekondigd.

Het gaat om ‘kleine’ ME-voertuigen waar maximaal acht personen in kunnen en die je met een B‑rijbewijs mag besturen. De nieuwe voertuigen moeten multi-inzetbaar zijn voor meerdere politietaken en worden daarom vanaf nu ME-flexvoertuigen genoemd. Ze gaan er ook anders uitzien. In plaats van het huidige blauw krijgen de bussen straks een witte kleur met de herkenbare politie striping.

Er worden drie varianten omschreven in de aanbesteding, verspreid over vier jaar.

– ME-flex groepsvoertuigen voor maximaal acht personen;
– ME-flex commandovoertuigen;
– ME-flex hondenvoertuigen voor maximaal zes personen en vier honden.

De tender ligt onder een vergrootglas, vanwege een corruptieschandaal waarbij het Openbaar Ministerie twee politie- en vier defensieambtenaren vervolgde voor vermeende fraude bij aanbestedingen van nieuwe voertuigen.

In april werd ook al een tender gestart voor elfduizend politieauto’s, -busjes en -motoren. In totaal telt het wagenpark van de politie zo’n 14 duizend voertuigen. Na de zomer start een reeks van nieuwe aanbestedingen. Onder andere van noodhulpvoertuigen, cellenbussen en motoren, met als uitgangspunt de beste kwaliteit voor de beste prijs.

De tenders strekken zich uit over 2015 en 2016. Voor de inschrijvings voor de ME-flexvoertuigen is de deadline half september 2015. De politie verwacht voor deze categorie voertuigen vanaf februari 2016 een definitieve gunning te kunnen doen.

Foto: Hipproductions/Shutterstock 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Aanbesteding: Blauwe ME-busjes worden witte ME-flexbusjes | Fleet&Mobility

Aanbesteding: Blauwe ME-busjes worden witte ME-flexbusjes

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat om ‘kleine’ ME-voertuigen waar maximaal acht personen in kunnen en die je met een B‑rijbewijs mag besturen. De nieuwe voertuigen moeten multi-inzetbaar zijn voor meerdere politietaken en worden daarom vanaf nu ME-flexvoertuigen genoemd. Ze gaan er ook anders uitzien. In plaats van het huidige blauw krijgen de bussen straks een witte kleur met de herkenbare politie striping.

Er worden drie varianten omschreven in de aanbesteding, verspreid over vier jaar.

– ME-flex groepsvoertuigen voor maximaal acht personen;
– ME-flex commandovoertuigen;
– ME-flex hondenvoertuigen voor maximaal zes personen en vier honden.

De tender ligt onder een vergrootglas, vanwege een corruptieschandaal waarbij het Openbaar Ministerie twee politie- en vier defensieambtenaren vervolgde voor vermeende fraude bij aanbestedingen van nieuwe voertuigen.

In april werd ook al een tender gestart voor elfduizend politieauto’s, -busjes en -motoren. In totaal telt het wagenpark van de politie zo’n 14 duizend voertuigen. Na de zomer start een reeks van nieuwe aanbestedingen. Onder andere van noodhulpvoertuigen, cellenbussen en motoren, met als uitgangspunt de beste kwaliteit voor de beste prijs.

De tenders strekken zich uit over 2015 en 2016. Voor de inschrijvings voor de ME-flexvoertuigen is de deadline half september 2015. De politie verwacht voor deze categorie voertuigen vanaf februari 2016 een definitieve gunning te kunnen doen.

Foto: Hipproductions/Shutterstock