Auto en fiscus

Laatste update:

Streekvervoer wil ook geld voor veiligheid

Streekvervoerders willen dat Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma net zoveel geld uittrekt voor veiligheid in het streekvervoer als voor het treinvervoer. Dat schrijven de vijf grote streekvervoerders – Connexxion, Arriva, Syntus, EBS, Qbuzz en Veolia – in een brief aan de staatssecretaris.

vorige week maakte Dijksma bekend dat ze tien miljoen euro wil uittrekken voor het veiliger maken van het treinvervoer. Van dit geld moeten onder meer flexibele veiligheidsteams worden aangesteld.

De streekvervoerders zeggen dat ze met minstens net zoveel geweld te maken krijgen als de NS, maar dat ze het met minder toezichthouders moeten doen. Dijksma zegt binnenkort met alle spelers in het openbaar vervoer in gesprek te gaan over het onderwerp, aldus de NOS.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Streekvervoer wil ook geld voor veiligheid | Fleet&Mobility

Streekvervoer wil ook geld voor veiligheid

Redactie Redactie
• Laatste update:

vorige week maakte Dijksma bekend dat ze tien miljoen euro wil uittrekken voor het veiliger maken van het treinvervoer. Van dit geld moeten onder meer flexibele veiligheidsteams worden aangesteld.

De streekvervoerders zeggen dat ze met minstens net zoveel geweld te maken krijgen als de NS, maar dat ze het met minder toezichthouders moeten doen. Dijksma zegt binnenkort met alle spelers in het openbaar vervoer in gesprek te gaan over het onderwerp, aldus de NOS.