Auto en fiscus

Laatste update:

Brabant tendert voor verdubbeling laadpunten

De provincie Noord-Brabant doet een aanbesteding voor 2.000 slimme laadpunten. Deze moeten vanaf 2017 worden gerealiseerd. Hiermee groeit het aantal publieke en semipublieke laadpunten in de provincie naar meer dan 4.340. Dat maakt de provincie Noord-Brabant bekend. 

De aanbesteding is een onderdeel van het stapsgewijs uitbreiden van de infrastructuur voor elektrisch rijden. In 2020 moeten er in de provincie 12 duizend publieke of semipublieke laadpunten zijn om een groei naar 100 duizend elektrische voertuigen mogelijk te maken. Momenteel zijn er in de provincie ongeveer 18.500 elektrische voertuigen.

De laadpunten zijn van de nieuwste generatie en zijn allemaal geschikt voor het laden van lokaal opgewekte duurzame energie. De provincie eist verder bij de aanbesteding dat de data en software openbaar zijn en dat de winnende marktpartij dienstverlening door andere bedrijven op zijn laadpunten toestaat. Zo kan de markt nieuwe service en dienstverlening blijven ontwikkelen.

De provincie start eind juli 2016 de aanbesteding en voert die ook voor de provincie Limburg uit. In Limburg worden 480 laadpunten gerealiseerd, verdeeld over 240 laadpalen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Brabant tendert voor verdubbeling laadpunten | Fleet&Mobility

Brabant tendert voor verdubbeling laadpunten

Redactie Redactie
• Laatste update:

De aanbesteding is een onderdeel van het stapsgewijs uitbreiden van de infrastructuur voor elektrisch rijden. In 2020 moeten er in de provincie 12 duizend publieke of semipublieke laadpunten zijn om een groei naar 100 duizend elektrische voertuigen mogelijk te maken. Momenteel zijn er in de provincie ongeveer 18.500 elektrische voertuigen.

De laadpunten zijn van de nieuwste generatie en zijn allemaal geschikt voor het laden van lokaal opgewekte duurzame energie. De provincie eist verder bij de aanbesteding dat de data en software openbaar zijn en dat de winnende marktpartij dienstverlening door andere bedrijven op zijn laadpunten toestaat. Zo kan de markt nieuwe service en dienstverlening blijven ontwikkelen.

De provincie start eind juli 2016 de aanbesteding en voert die ook voor de provincie Limburg uit. In Limburg worden 480 laadpunten gerealiseerd, verdeeld over 240 laadpalen.