Bijzonder beheer

Laatste update:

Politie past dienst-Mercedessen aan

De politie past momenteel de auto's aan. (Foto: Politie)

Onder andere de middenconsole en wegligging werden aangepakt.

De Politie gaat aanpassingen doen aan de Mercedes B-klasse dienstvoertuigen. Dat doet het naar aanleiding van klachten van politie-agenten, meldt de organisatie. De Mercedessen vervangen de Volkswagens Touran.

In samenwerking met Mercedes en de in- en opbouwer (VDL en de uitleverende dealer) is de politie bezig om alle uitgeleverde voertuigen aan te passen. In totaal zijn er de afgelopen maanden zo’n 400 Mercedessen uitgeleverd aan de basisteams. Deze worden vanaf de zomer groepsgewijs (tien tegelijk) voorzien van alle aanpassingen, die met gebruikers tot stand zijn gekomen. Alle nieuw uit te leveren voertuigen zullen gelijk van alle aanpassingen voorzien zijn. Politiemedewerkers werden van tevoren betrokken bij gebruikerstesten. Maar ook na deze uitgebreide testritten bleek het voertuig voor verbetering vatbaar. ‘Dit hadden we niet voorzien en we waren verrast toen we van de hoeveelheid klachten hoorden’, zegt Rob den Besten, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad.

Meer ruimte

Door het forse middenconsole konden agenten hun dienstwapen niet goed kwijt aan de zijkant van de stoel. De console is nu vervangen door een kleiner formaat, waardoor er meer ruimte is. ‘Door de kleinere console is het zitcomfort voorin de auto beduidend verbeterd’, zegt Pim Miltenburg, voorzitter van de stuurgroep Aanbesteding Politievoertuigen en hoofd Operatie Oost-Nederland.

Verder heeft het aangepaste voertuig een betere wegligging gekregen. Medewerkers die met het nieuwe politievoertuig reden, zeiden met hun voertuig contact te maken met de weg, wanneer er met grotere snelheid over een verkeersdrempel werd gereden. De voertuigen zijn voorzien van stuggere veren, waardoor het voertuig voor 1,6 en achter 2,5 cm hoger komt. Het voertuig zakt daardoor minder in. ‘Met de aanpassingen hebben we nu een auto gekregen, waarmee collega’s hun werk nog beter kunnen doen’, aldus Miltenburg.

Politie past dienst-Mercedessen aan | Fleet&Mobility

Politie past dienst-Mercedessen aan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De politie past momenteel de auto's aan. (Foto: Politie)

De Politie gaat aanpassingen doen aan de Mercedes B-klasse dienstvoertuigen. Dat doet het naar aanleiding van klachten van politie-agenten, meldt de organisatie. De Mercedessen vervangen de Volkswagens Touran.

In samenwerking met Mercedes en de in- en opbouwer (VDL en de uitleverende dealer) is de politie bezig om alle uitgeleverde voertuigen aan te passen. In totaal zijn er de afgelopen maanden zo’n 400 Mercedessen uitgeleverd aan de basisteams. Deze worden vanaf de zomer groepsgewijs (tien tegelijk) voorzien van alle aanpassingen, die met gebruikers tot stand zijn gekomen. Alle nieuw uit te leveren voertuigen zullen gelijk van alle aanpassingen voorzien zijn. Politiemedewerkers werden van tevoren betrokken bij gebruikerstesten. Maar ook na deze uitgebreide testritten bleek het voertuig voor verbetering vatbaar. ‘Dit hadden we niet voorzien en we waren verrast toen we van de hoeveelheid klachten hoorden’, zegt Rob den Besten, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad.

Meer ruimte

Door het forse middenconsole konden agenten hun dienstwapen niet goed kwijt aan de zijkant van de stoel. De console is nu vervangen door een kleiner formaat, waardoor er meer ruimte is. ‘Door de kleinere console is het zitcomfort voorin de auto beduidend verbeterd’, zegt Pim Miltenburg, voorzitter van de stuurgroep Aanbesteding Politievoertuigen en hoofd Operatie Oost-Nederland.

Verder heeft het aangepaste voertuig een betere wegligging gekregen. Medewerkers die met het nieuwe politievoertuig reden, zeiden met hun voertuig contact te maken met de weg, wanneer er met grotere snelheid over een verkeersdrempel werd gereden. De voertuigen zijn voorzien van stuggere veren, waardoor het voertuig voor 1,6 en achter 2,5 cm hoger komt. Het voertuig zakt daardoor minder in. ‘Met de aanpassingen hebben we nu een auto gekregen, waarmee collega’s hun werk nog beter kunnen doen’, aldus Miltenburg.