ICT

Laatste update:

Managementinformatie

Om uw wagenpark optimaal te kunnen beheren heeft u de juiste managementinformatie nodig. U moet inzicht hebben in wat er met uw auto`s gebeurt. Hoeveel kilometers ze afleggen bijvoorbeeld en hoe het brandstofverbruik is. En uiteraard hoe de kosten voor schade en onderhoud zich ontwikkelen.

Als u het management van uw vloot volledig in eigen beheer doet moet u zelf zorg dragen voor het verzamelen en administreren van deze gegevens. Als u uw auto`s least, ontvangt u van uw leasemaatschappij regelmatig een overzicht van de belangrijkste kostenvariabelen per auto.

Een goede managementrapportage is compact en overzichtelijk. Geen dikke pakken papier, maar een A4’tje waarop u in één oogopslag per component de afwijkingen ten opzichte van de gestelde norm kunt zien. Als wagenparkbeheerder kunt u direct adequaat reageren en kostenbesparende actie ondernemen. Deze manier van sturen wordt ‘Management by exception’ (afwijking) genoemd. Naast rapportages op papier, bieden de meeste leasemaatschappijen de informatie ook aan via internet.

Hieronder vindt u informatie over de meest gangbare componenten die deel uitmaken van een managementrapportage.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Managementinformatie | Fleet&Mobility

Managementinformatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Als u het management van uw vloot volledig in eigen beheer doet moet u zelf zorg dragen voor het verzamelen en administreren van deze gegevens. Als u uw auto`s least, ontvangt u van uw leasemaatschappij regelmatig een overzicht van de belangrijkste kostenvariabelen per auto.

Een goede managementrapportage is compact en overzichtelijk. Geen dikke pakken papier, maar een A4’tje waarop u in één oogopslag per component de afwijkingen ten opzichte van de gestelde norm kunt zien. Als wagenparkbeheerder kunt u direct adequaat reageren en kostenbesparende actie ondernemen. Deze manier van sturen wordt ‘Management by exception’ (afwijking) genoemd. Naast rapportages op papier, bieden de meeste leasemaatschappijen de informatie ook aan via internet.

Hieronder vindt u informatie over de meest gangbare componenten die deel uitmaken van een managementrapportage.