Leasing en verhuur

Laatste update:

Leasetrader start leasevergelijker

De occasionlease-site Leasetrader is een vergelijkingssite voor nieuwe leaseauto’s gestart. Leasevergelijker.nl is afgelopen vrijdag door staatssecretaris Jan Kees de Jager officieel geopend.

Op de site kan aan de hand van een keuzemodule een prijsvergelijking worden gemaakt tussen het aanbod van drie online leasemaatschappijen: Leaseplandirect, Directlease en Superlease. Hier verwacht eigenaar Wilbert Philippo nog maximaal drie à vier aanbieders aan toe te kunnen voegen. “Dan hebben we alle online leasemaatschappijen in het bestand zitten. Er zijn maar weinig leasebedrijven die een online prijsopgaaf aanbieden. Degene die dat wel doen, willen we in onze database opnemen zodat hun aanbod overzichtelijk te vergelijken is.”

Het doel van Leasevergelijker is dan ook niet om de hele leasemarkt inzichtelijk te maken. “We willen alleen een basis oriëntatiemiddel bieden. Op Leasetrader.nl kunnen mensen zich al oriënteren op occasionlease, dat hebben we nu uitgebreid met nieuwe leaseauto’s.”

Bezoekers van de site kunnen op merk en model zoeken, maar ook op energielabel of bijtellingscategorie. Ze krijgen dan een overzicht van het aanbod gesorteerd op leaseprijs. De prijzen zijn gebaseerd op 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar. Of dit nog met meer contractvormen wordt uitgebreid, hangt af van het succes van de site. “Als daar veel behoefte naar is, gaan we dat onderzoeken. We willen in eerste instantie vooral een indicatie geven per type auto. Het finetunen van de aanvraag moet op de site van de aanbieder zelf gebeuren.”

Volgens Philippo wordt er met de site geen geld verdiend. "We vragen aan niemand een fee. We willen met deze site alleen onze positie als belangrijke lease-oriëntatiewebsite verstevigen.”

Leasevergelijker.nl richt zich vooral op ondernemers met een wagenpark tot vijftien auto`s.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Leasetrader start leasevergelijker | Fleet&Mobility

Leasetrader start leasevergelijker

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op de site kan aan de hand van een keuzemodule een prijsvergelijking worden gemaakt tussen het aanbod van drie online leasemaatschappijen: Leaseplandirect, Directlease en Superlease. Hier verwacht eigenaar Wilbert Philippo nog maximaal drie à vier aanbieders aan toe te kunnen voegen. “Dan hebben we alle online leasemaatschappijen in het bestand zitten. Er zijn maar weinig leasebedrijven die een online prijsopgaaf aanbieden. Degene die dat wel doen, willen we in onze database opnemen zodat hun aanbod overzichtelijk te vergelijken is.”

Het doel van Leasevergelijker is dan ook niet om de hele leasemarkt inzichtelijk te maken. “We willen alleen een basis oriëntatiemiddel bieden. Op Leasetrader.nl kunnen mensen zich al oriënteren op occasionlease, dat hebben we nu uitgebreid met nieuwe leaseauto’s.”

Bezoekers van de site kunnen op merk en model zoeken, maar ook op energielabel of bijtellingscategorie. Ze krijgen dan een overzicht van het aanbod gesorteerd op leaseprijs. De prijzen zijn gebaseerd op 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar. Of dit nog met meer contractvormen wordt uitgebreid, hangt af van het succes van de site. “Als daar veel behoefte naar is, gaan we dat onderzoeken. We willen in eerste instantie vooral een indicatie geven per type auto. Het finetunen van de aanvraag moet op de site van de aanbieder zelf gebeuren.”

Volgens Philippo wordt er met de site geen geld verdiend. "We vragen aan niemand een fee. We willen met deze site alleen onze positie als belangrijke lease-oriëntatiewebsite verstevigen.”

Leasevergelijker.nl richt zich vooral op ondernemers met een wagenpark tot vijftien auto`s.