Leasing en verhuur

Laatste update:

Merendeel registreert privé-km verkeerd

Het merendeel van de zakelijke rijders registreert het aandeel privé-kilometers in de totale rit niet goed. Dat blijkt uit een enquête onder 110 leaserijders van Zakelijk Rijden, een onderneming die rittenregistratiesystemen ontwikkelt.

In de enquête werden drie situaties voorgelegd waarbij op één dag zowel een zakelijke als een privé bestemming werd aangedaan. In deze situaties werden de kilometers door 45 tot 65% van de respondenten niet goed toegekend.

In veel gevallen werden er onnodig privé-kilometers geregistreerd. Bij een gecombineerde zakelijke en privé-rit hoeven alleen de omgereden kilometers als privé-kilometers te worden geregistreerd.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Merendeel registreert privé-km verkeerd | Fleet&Mobility

Merendeel registreert privé-km verkeerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de enquête werden drie situaties voorgelegd waarbij op één dag zowel een zakelijke als een privé bestemming werd aangedaan. In deze situaties werden de kilometers door 45 tot 65% van de respondenten niet goed toegekend.

In veel gevallen werden er onnodig privé-kilometers geregistreerd. Bij een gecombineerde zakelijke en privé-rit hoeven alleen de omgereden kilometers als privé-kilometers te worden geregistreerd.