Leasing en verhuur

Laatste update:

Leasemijen: Breng casco-schades bij ons onder

De Tweede Kamer heeft deze week ingestemd met het belastingplan 2013. Hierin staat dat de assurantiebelasting stijgt van 9,7 naar 21%. Veel leasemaatschappijen vragen klanten daarom hun casco-schades niet meer zelf te verzekeren.

Doorberekenen
De grote leasemaatschappijen in Nederland hebben alleen het WA-deel ondergebracht bij verzekeraars. De premies stijgen als gevolg van de belastingverhoging en leasemaatschappijen berekenen dit veelal door. 

Voor casco-schades hebben veel leasemaatschappijen vaak een ander beleid, zij brengen die niet onder bij verzekeraars. “Wij reserveren zelf geld voor deze schades. Hierover betalen we dus geen assurantiebelasting”, vertelt Erik Staat, woordvoerder van Leaseplan. “Wij gaan nu al onze klanten die hun casco-schades nog wel via verzekeraars laten lopen, proberen te overtuigen om dit voortaan via ons te laten verlopen.” Ook andere leasemaatschappijen zeggen dit te gaan doen.

Volgens Staat is goede communicatie essentieel. “Wij krijgen veel vragen van onze klanten. Op de nieuwe facturen zullen we dan explicitiet vermelden over welke delen van de verzekeringscomponent in het leasecontract de premie stijgt en over welke niet.”

Eerder werd door Bovemij Finaciële Diensten al berekend dat de gemiddelde autoverzekering 45 euro duurder wordt. 

 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Leasemijen: Breng casco-schades bij ons onder | Fleet&Mobility

Leasemijen: Breng casco-schades bij ons onder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Doorberekenen
De grote leasemaatschappijen in Nederland hebben alleen het WA-deel ondergebracht bij verzekeraars. De premies stijgen als gevolg van de belastingverhoging en leasemaatschappijen berekenen dit veelal door. 

Voor casco-schades hebben veel leasemaatschappijen vaak een ander beleid, zij brengen die niet onder bij verzekeraars. “Wij reserveren zelf geld voor deze schades. Hierover betalen we dus geen assurantiebelasting”, vertelt Erik Staat, woordvoerder van Leaseplan. “Wij gaan nu al onze klanten die hun casco-schades nog wel via verzekeraars laten lopen, proberen te overtuigen om dit voortaan via ons te laten verlopen.” Ook andere leasemaatschappijen zeggen dit te gaan doen.

Volgens Staat is goede communicatie essentieel. “Wij krijgen veel vragen van onze klanten. Op de nieuwe facturen zullen we dan explicitiet vermelden over welke delen van de verzekeringscomponent in het leasecontract de premie stijgt en over welke niet.”

Eerder werd door Bovemij Finaciële Diensten al berekend dat de gemiddelde autoverzekering 45 euro duurder wordt.