Leasing en verhuur

Laatste update:

Athlon vergoedt de bijtelling, o nee, de boete

Athlon Car Lease Nederland vergoedt in het kader van het project A15 een deel van de boete voor contractbreuk aan leaserijders rond de snelweg A15 die hun huidige auto voor het eind van dit jaar inruilen voor een elektrische. Het aanbod geldt bij auto`s waarvan het contract afloopt in april 2014 of eerder.

Athlon zegt niet welke vergoeding de leaserijder of wagenparkbeheerder krijgt, alleen dat het gaat om een vast bedrag.“We willen een bijdrage leveren aan het project A15, waarbij de doelstelling is geformuleerd om dit de meest duurzame weg van Nederland te maken”, aldus projectmanager Arthur van Leeuwen. “We willen dat zoveel mogelijk mensen in deze regio hier gebruik van gaan maken.”

Bijtelling?
Het is dan ook vooral een ‘stuntje’ om het A15-project onder de aandacht te brengen. Het pr-bureau sloeg daar in eerste instantie overigens in door: het meldde in een persbericht dat de leasemaatschappij de eerstkomende vijf jaar de bijtelling zou vergoeden aan leaserijders die voor het einde van het jaar hun auto inruilen voor een EV. Maar elektrische auto’s die voor het einde van dit jaar op kenteken worden gezet, vallen sowieso nog in het huidige 0%-bijtellingregime. “Een fout”, aldus het pr-bureau. Gelukkig niet zo`n dure. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Athlon vergoedt de bijtelling, o nee, de boete | Fleet&Mobility

Athlon vergoedt de bijtelling, o nee, de boete

Redactie Redactie
• Laatste update:

Athlon zegt niet welke vergoeding de leaserijder of wagenparkbeheerder krijgt, alleen dat het gaat om een vast bedrag.“We willen een bijdrage leveren aan het project A15, waarbij de doelstelling is geformuleerd om dit de meest duurzame weg van Nederland te maken”, aldus projectmanager Arthur van Leeuwen. “We willen dat zoveel mogelijk mensen in deze regio hier gebruik van gaan maken.”

Bijtelling?
Het is dan ook vooral een ‘stuntje’ om het A15-project onder de aandacht te brengen. Het pr-bureau sloeg daar in eerste instantie overigens in door: het meldde in een persbericht dat de leasemaatschappij de eerstkomende vijf jaar de bijtelling zou vergoeden aan leaserijders die voor het einde van het jaar hun auto inruilen voor een EV. Maar elektrische auto’s die voor het einde van dit jaar op kenteken worden gezet, vallen sowieso nog in het huidige 0%-bijtellingregime. “Een fout”, aldus het pr-bureau. Gelukkig niet zo`n dure.