Leasing en verhuur

Laatste update:

Leaseplandirect blijkt nipt de goedkoopste

Leaseplan Direct heeft gemiddeld de laagste online leaseprijs. Dat heeft de online automarktplaats Leasetrader berekend. Maar, een ruime voorsprong heeft het bedrijf niet: de prijzen van de vier onderzochte grootste online leaseautoaanbieders liggen nagenoeg op één lijn.

Bij Direct Lease, Leaseplan Direct, Justlease en Toplease is gekeken naar de prijzen van de 25 populairste leaseauto’s op dit moment. “Online onderscheiden leasemaatschappijen zich niet meer op prijs”, concludeert Wilbert Philippo, directeur Leasetrader. “Leasemaatschappijen moeten op zoek naar andere methodes om zich te onderscheiden. Ik verwacht dat online marketing de doorslaggevende factor wordt. Het draait steeds meer om wie de meeste potentiële klanten naar de website weet te trekken tegen de laagste kosten. En, ook belangrijk, wie daarna het hoogste conversiepercentage weet te behalen. De gebruikservaring bepaalt nu het succes van een webshop met een generiek product. Op het product, de auto, en de prijs kunnen zij zich immers niet meer onderscheiden. Dat is een totaal andere business voor leasemaatschappijen.”

Philippo verwacht niet dat de leaseprijzen tussen de online aanbieders in de toekomst gaan verschillen. “Ik weet niet hoeveel ruimte er nog in de marges van de leaseprijzen zit, maar mijn verwachting is dat de prijzen dicht bij elkaar blijven liggen en niet weer uit elkaar groeien. Dat zien we in andere branches ook. De online leasemarkt wordt nu volwassen en daar hoort prijsstabilisatie bij.”

Het bijtellingspercentage is daarnaast meer van invloed bij berijders voor de keuze voor een auto dan bij ondernemers, meent Philippo. Zeker met het oog op het veranderende belastingklimaat. “Veel auto’s gaan buiten het 14 procent bijtellingregime vallen. Een berijder voelt het leasebedrag direct in de portemonnee, de auto moet concurreren met het huishoudbudget. We krijgen de indruk dat ondernemers nog wel voor 25 procent bijtelling kiezen, maar letten ook duidelijk op de prijs.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Leaseplandirect blijkt nipt de goedkoopste | Fleet&Mobility

Leaseplandirect blijkt nipt de goedkoopste

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij Direct Lease, Leaseplan Direct, Justlease en Toplease is gekeken naar de prijzen van de 25 populairste leaseauto’s op dit moment. “Online onderscheiden leasemaatschappijen zich niet meer op prijs”, concludeert Wilbert Philippo, directeur Leasetrader. “Leasemaatschappijen moeten op zoek naar andere methodes om zich te onderscheiden. Ik verwacht dat online marketing de doorslaggevende factor wordt. Het draait steeds meer om wie de meeste potentiële klanten naar de website weet te trekken tegen de laagste kosten. En, ook belangrijk, wie daarna het hoogste conversiepercentage weet te behalen. De gebruikservaring bepaalt nu het succes van een webshop met een generiek product. Op het product, de auto, en de prijs kunnen zij zich immers niet meer onderscheiden. Dat is een totaal andere business voor leasemaatschappijen.”

Philippo verwacht niet dat de leaseprijzen tussen de online aanbieders in de toekomst gaan verschillen. “Ik weet niet hoeveel ruimte er nog in de marges van de leaseprijzen zit, maar mijn verwachting is dat de prijzen dicht bij elkaar blijven liggen en niet weer uit elkaar groeien. Dat zien we in andere branches ook. De online leasemarkt wordt nu volwassen en daar hoort prijsstabilisatie bij.”

Het bijtellingspercentage is daarnaast meer van invloed bij berijders voor de keuze voor een auto dan bij ondernemers, meent Philippo. Zeker met het oog op het veranderende belastingklimaat. “Veel auto’s gaan buiten het 14 procent bijtellingregime vallen. Een berijder voelt het leasebedrag direct in de portemonnee, de auto moet concurreren met het huishoudbudget. We krijgen de indruk dat ondernemers nog wel voor 25 procent bijtelling kiezen, maar letten ook duidelijk op de prijs.”