Leasing en verhuur

Laatste update:

Leasevloot 0,6% gegroeid

De totale Nederlandse leaseautovloot is in 2013 met 0,6% toegenomen tot 717.400 exemplaren. Dat meldt branchevereniging VNA.

De vloot van de VNA-leden* zelf groeide harder dan de totale markt, namelijk met 1,2%. De groei van de Nederlandse leasevloot in 2013 is volledig toe te schrijven aan de toename van het aantal personenleaseauto’s.

De bestelautovloot daalde met 2,9%. Wel werd in het vierde kwartaal een groei genoteerd, van 1,45%. Het is voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2011 dat de bestelautoleasevloot een stijging laat zien.

Aantrekkende economie
Ook voor de personenauto’s geldt dat een groot deel van de stijging te danken is aan het laatste kwartaal, weet VNA-directeur Renate Henmerik. “Het succes van het vierde kwartaal wordt voor een deel veroorzaakt doordat de inzet van nieuwe leaseauto’s naar voren is gehaald vanwege afbouw van de lage bijtellingcategorieën en het afschaffen of afbouwen van subsidies. Maar we zien ook de groei van de bestelautovloot als signaal dat de economie aantrekt. En dat geeft ons vertrouwen voor 2014.”

*De VNA-leden waren in 2013 samen goed voor 637.500 auto’s, dat is 88,9% van het totaal aantal lease-auto’s in Nederland. Hiervan zijn 516.776 personenauto’s en 120.718 bestelauto’s.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Leasevloot 0,6% gegroeid | Fleet&Mobility

Leasevloot 0,6% gegroeid

Redactie Redactie
• Laatste update:

De vloot van de VNA-leden* zelf groeide harder dan de totale markt, namelijk met 1,2%. De groei van de Nederlandse leasevloot in 2013 is volledig toe te schrijven aan de toename van het aantal personenleaseauto’s.

De bestelautovloot daalde met 2,9%. Wel werd in het vierde kwartaal een groei genoteerd, van 1,45%. Het is voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2011 dat de bestelautoleasevloot een stijging laat zien.

Aantrekkende economie
Ook voor de personenauto’s geldt dat een groot deel van de stijging te danken is aan het laatste kwartaal, weet VNA-directeur Renate Henmerik. “Het succes van het vierde kwartaal wordt voor een deel veroorzaakt doordat de inzet van nieuwe leaseauto’s naar voren is gehaald vanwege afbouw van de lage bijtellingcategorieën en het afschaffen of afbouwen van subsidies. Maar we zien ook de groei van de bestelautovloot als signaal dat de economie aantrekt. En dat geeft ons vertrouwen voor 2014.”

*De VNA-leden waren in 2013 samen goed voor 637.500 auto’s, dat is 88,9% van het totaal aantal lease-auto’s in Nederland. Hiervan zijn 516.776 personenauto’s en 120.718 bestelauto’s.