Leasing en verhuur

Laatste update:

Urgenda: zet medewerkers op dieet

Door medewerkers een all-in reisbudget te geven kunnen bedrijven 15 tot 20% besparen op reiskosten. Dat concludeert stichting Urgenda op basis van ervaringen met het Low Car Diet.

Er worden volgens de stichting veel inefficiënte ritten gemaakt, want als een medewerker eenmaal een leaseauto of treinabonnement heeft, zit hij vast in het systeem. Een treinkaartje moeten medewerkers met een autovergoeding zelf betalen en minder autokilometers maken leidt tot het verlies van de vergoeding of van de auto. Als zij zelf het vervoer kunnen regelen, waarvoor zij een eerlijke vergoeding krijgen, bespaart dat bedrijven 15 tot 20% aan reiskosten.

Op dieet
In september gaat de derde ronde van het Low Car Diet weer van start. Ondernemers en werknemers kunnen dan een maand lang gratis verschillende vormen van vervoer, zoals de fiets, deelauto en de trein, en flexwerkopties gebruiken. Tijdens het kilometerdieet strijden bedrijven om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Dat zijn niet-gereisde autokilometers.

Het Low Car Diet wordt door de NS, Arriva, Veolia, Greenwheels, Regus, VNO-NCW, MKB-Nederland en het ministerie van I&M mogelijk gemaakt.

Van de zakelijke kilometers wordt 85% per auto afgelegd, 14% per openbaar vervoer en 1% op de fiets. Het openbaar vervoer en de fiets vormen maar 1-2 % van de mobiliteitskosten. Gangbare autokilometers zijn de duurste en meest inefficiënte kilometers: de meeste auto’s staan 23 uur per dag stil. Het dieet moet zakelijk reizigers daar bewust van maken.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Urgenda: zet medewerkers op dieet | Fleet&Mobility

Urgenda: zet medewerkers op dieet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er worden volgens de stichting veel inefficiënte ritten gemaakt, want als een medewerker eenmaal een leaseauto of treinabonnement heeft, zit hij vast in het systeem. Een treinkaartje moeten medewerkers met een autovergoeding zelf betalen en minder autokilometers maken leidt tot het verlies van de vergoeding of van de auto. Als zij zelf het vervoer kunnen regelen, waarvoor zij een eerlijke vergoeding krijgen, bespaart dat bedrijven 15 tot 20% aan reiskosten.

Op dieet
In september gaat de derde ronde van het Low Car Diet weer van start. Ondernemers en werknemers kunnen dan een maand lang gratis verschillende vormen van vervoer, zoals de fiets, deelauto en de trein, en flexwerkopties gebruiken. Tijdens het kilometerdieet strijden bedrijven om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Dat zijn niet-gereisde autokilometers.

Het Low Car Diet wordt door de NS, Arriva, Veolia, Greenwheels, Regus, VNO-NCW, MKB-Nederland en het ministerie van I&M mogelijk gemaakt.

Van de zakelijke kilometers wordt 85% per auto afgelegd, 14% per openbaar vervoer en 1% op de fiets. Het openbaar vervoer en de fiets vormen maar 1-2 % van de mobiliteitskosten. Gangbare autokilometers zijn de duurste en meest inefficiënte kilometers: de meeste auto’s staan 23 uur per dag stil. Het dieet moet zakelijk reizigers daar bewust van maken.