Leasing en verhuur

Laatste update:

Verkoop per dealervestiging daalt

Er worden dit jaar gemiddeld 172 nieuwe auto`s per dealervestiging verkocht (uitgaande van een totale verkoop van 370 duizend). Vorig jaar lag dit aantal op 179, in 2012 lag dit aantal nog boven de 200. Dat blijkt uit een analyse van de Nederlandse dealernetwerken van Aumacon in opdracht van autobranchevakblad Automotive.

Ook het aantal contractpartners liep terug, van 1.146 tot 1.103. Het aantal salesoutlets daalde van 1.992 naar 1.934. Volkswagen-dealers verkopen het meest met gemiddeld 405 nieuw verkochte auto`s per vestiging. Hyundai-dealers komen niet verder dan 87.

Van Mossel knalt Top 5 Dealerholdings binnen
Ook onder de grootste dealerholdings van Nederland hebben er dankzij enkele faillissementen verschuivingen plaatsgevonden. De faillissementen van Koops en Pouw zorgen er voor dat Van Mossel de Top 5 van grootste dealerholdings in Nederland binnenknalt. Dit bedrijf, dat onder leiding staat van Automotive Manager van het Jaar Eric Berkhof, kocht enkele vestigingen uit beide failliete boedels op. De Van Mossel Groep stijgt van de negentiende naar de vijfde positie in de nieuwe Dealerholdingtop 45 van Automotive.

Stern gaat nog steeds aan kop, ondanks dat de holding een kleine twintig procent minder vestigingen heeft dan in 2009. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de consolidatie-trend in het merkkanaal. En die zal het komende jaar alleen maar doorzetten, afgaande op de verwachtingen van de directeuren van de holdings.

Onder druk
De autobranche staat nog altijd onder druk, mede als gevolg van dalende nieuwverkopen en vooral als gevolg van de dunnere marges. In het afgelopen jaar gingen diverse dealerbedrijven failliet, waaronder grote holdings als Pouw en Koops Furness. Op Automotive-online vindt u een terugblik op het ` dealerjaar` 2014. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Verkoop per dealervestiging daalt | Fleet&Mobility

Verkoop per dealervestiging daalt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook het aantal contractpartners liep terug, van 1.146 tot 1.103. Het aantal salesoutlets daalde van 1.992 naar 1.934. Volkswagen-dealers verkopen het meest met gemiddeld 405 nieuw verkochte auto`s per vestiging. Hyundai-dealers komen niet verder dan 87.

Van Mossel knalt Top 5 Dealerholdings binnen
Ook onder de grootste dealerholdings van Nederland hebben er dankzij enkele faillissementen verschuivingen plaatsgevonden. De faillissementen van Koops en Pouw zorgen er voor dat Van Mossel de Top 5 van grootste dealerholdings in Nederland binnenknalt. Dit bedrijf, dat onder leiding staat van Automotive Manager van het Jaar Eric Berkhof, kocht enkele vestigingen uit beide failliete boedels op. De Van Mossel Groep stijgt van de negentiende naar de vijfde positie in de nieuwe Dealerholdingtop 45 van Automotive.

Stern gaat nog steeds aan kop, ondanks dat de holding een kleine twintig procent minder vestigingen heeft dan in 2009. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de consolidatie-trend in het merkkanaal. En die zal het komende jaar alleen maar doorzetten, afgaande op de verwachtingen van de directeuren van de holdings.

Onder druk
De autobranche staat nog altijd onder druk, mede als gevolg van dalende nieuwverkopen en vooral als gevolg van de dunnere marges. In het afgelopen jaar gingen diverse dealerbedrijven failliet, waaronder grote holdings als Pouw en Koops Furness. Op Automotive-online vindt u een terugblik op het ` dealerjaar` 2014.