Leasing en verhuur

Laatste update:

Leaseplan: minder 14%-auto`s in 2014

Leaseplan zag vorig jaar in zijn verkoopcijfers het aandeel leaseauto’s met 14% bijtelling dalen van 48% in 2013 naar 42%. Daarmee waren auto’s in de 14%-categorie vorig jaar net zo gewild als leaseauto’s in de 20%-categorie. In 2013 stond laatstgenoemde nog op de tweede plaats met een aandeel van 33%. Dat meldt de leasemaatschappij in een persbericht.

De Skoda Octavia Combi werd door Leaseplan het meest ingezet, gevolgd door de Peugeot 308 SW en de Volvo V40. Voor dit jaar verwacht de leasemaatschappij dat vooral kleine auto’s (208, Clio, Up, Citigo) populair zullen zijn aangezien er geen gezinsauto’s meer in de 14%-bijtelling vallen.

2015: meer EV, privé, mkb en zzp
Leaseplan voorziet ook dat er dit jaar weer meer volledig elektrische auto’s op naam worden gezet. In 2014 waren EV’s goed voor 1 procent van de verkopen van Leaseplan, in 2013 was het aandeel 0 procent. Elektrische auto’s hebben de laagste bijtelling en zijn daardoor gewild. “Bovendien is de oplaadinfrastructuur enorm verbeterd”, zegt Berno Kleinherenbrink, directievoorzitter bij Leaseplan. “Het aantal oplaadpunten en snellaadpunten is het afgelopen jaar verdubbeld en zal naar verwachting verder groeien. Dit vergemakkelijkt de keuze voor volledig elektrisch rijden.”

Leaseplan meldt in 2014 zijn wagenpark en marktaandeel te hebben zien groeien, terwijl de leasemarkt in zijn geheel kromp. Aantallen wil de leasemaatschappij echter niet geven. Voor dit jaar zegt Leaseplan zich meer te richten op privélease en de mkb- en zzp-markt

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Leaseplan: minder 14%-auto`s in 2014 | Fleet&Mobility

Leaseplan: minder 14%-auto`s in 2014

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Skoda Octavia Combi werd door Leaseplan het meest ingezet, gevolgd door de Peugeot 308 SW en de Volvo V40. Voor dit jaar verwacht de leasemaatschappij dat vooral kleine auto’s (208, Clio, Up, Citigo) populair zullen zijn aangezien er geen gezinsauto’s meer in de 14%-bijtelling vallen.

2015: meer EV, privé, mkb en zzp
Leaseplan voorziet ook dat er dit jaar weer meer volledig elektrische auto’s op naam worden gezet. In 2014 waren EV’s goed voor 1 procent van de verkopen van Leaseplan, in 2013 was het aandeel 0 procent. Elektrische auto’s hebben de laagste bijtelling en zijn daardoor gewild. “Bovendien is de oplaadinfrastructuur enorm verbeterd”, zegt Berno Kleinherenbrink, directievoorzitter bij Leaseplan. “Het aantal oplaadpunten en snellaadpunten is het afgelopen jaar verdubbeld en zal naar verwachting verder groeien. Dit vergemakkelijkt de keuze voor volledig elektrisch rijden.”

Leaseplan meldt in 2014 zijn wagenpark en marktaandeel te hebben zien groeien, terwijl de leasemarkt in zijn geheel kromp. Aantallen wil de leasemaatschappij echter niet geven. Voor dit jaar zegt Leaseplan zich meer te richten op privélease en de mkb- en zzp-markt