Leasing en verhuur

Laatste update:

Delft controleert met scanauto

De gemeente Delft gaat een scanauto inzetten om parkeerders te controleren. Onlangs is de gemeente overgestapt op digitaal parkeren. Daarbij wordt er niet meer op papieren ticket of vergunning, maar alleen nog op basis van het kenteken gecontroleerd.

Met de scanauto kunnen parkeerhandhavers veel efficiënter controleren. Camera’s op de auto controleren automatisch of het gescande kenteken is aangemeld in de centrale parkeerdatabase. De controleurs hoeven dat dus niet meer handmatig te doen.

Hulp en informatie
“Met deze scanoplossing hebben we de meest actuele technologie in huis,” aldus Ton Cornax van gemeente Delft. “Hierdoor kunnen we de komende jaren nog efficiënter en effectiever het toezicht organiseren. Door deze verregaande automatisering, krijgen onze parkeerhandhavers meer ruimte om automobilisten hulp en informatie te geven.”

In Amsterdam wordt al enige tijd gebruik gemaakt van een scanauto om parkeerders te controleren. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Delft controleert met scanauto | Fleet&Mobility

Delft controleert met scanauto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de scanauto kunnen parkeerhandhavers veel efficiënter controleren. Camera’s op de auto controleren automatisch of het gescande kenteken is aangemeld in de centrale parkeerdatabase. De controleurs hoeven dat dus niet meer handmatig te doen.

Hulp en informatie
“Met deze scanoplossing hebben we de meest actuele technologie in huis,” aldus Ton Cornax van gemeente Delft. “Hierdoor kunnen we de komende jaren nog efficiënter en effectiever het toezicht organiseren. Door deze verregaande automatisering, krijgen onze parkeerhandhavers meer ruimte om automobilisten hulp en informatie te geven.”

In Amsterdam wordt al enige tijd gebruik gemaakt van een scanauto om parkeerders te controleren.