Leasing en verhuur

Laatste update:

Helft leaserijders heeft geen bezwaar tegen telematica

Vijftig procent van de leaserijders heeft er geen probleem mee als er een telematicakastje in zijn of haar leaseauto wordt geplaatst. Ook is de helft geïnteresseerd in private lease als secundaire arbeidsvoorwaarde.

Dat blijkt uit de Mobility Monitor van Leaseplan, een jaarlijks onderzoek van de leasemaatschappij onder 4 duizend berijders in zeventien landen.

Behalve dat de helft van de bestuurders positief is over telematicaoplossingen, denkt 39 procent dat het hun rijgedrag zou verbeteren versus. Ook denkt 15 procent er voorzichtiger door te gaan rijden en heeft 12 procent meer aandacht voor het verbruik als er telematica aan boord is.

Op dit moment is 5 procent van de wereldwijde vloot van Leaseplan uitgerust met telematica, verspreid over veertien landen. Dat aantal wordt in de loop van 2016 uitgebreid naar twintig landen.

Privélease via de werkgever
Privélease door werknemers blijkt ook razendsnel aan populariteit te winnen. In deze b2e-constructie leasen werknemers een eigen voertuig en betalen het uit hun mobiliteitsbudget. Bijna dertig procent van de respondenten zegt privélease een interessante optie te vinden voor de tweede auto.

Uit dezelfde enquête onder de Leaseplan-berijders blijkt dat de interesse in autodelen is gestegen van 10 procent in 2014 naar 13 procent in 2015. “We zien een toenemende belangstelling voor het gebruik van auto’s, en in abonnementgebaseerde producten en diensten”, zegt Leaseplan cco Nick Salkeld. “Vooral onder jonge professionals die in de grote steden wonen en werken waar parkeerkosten en de kosten van levensonderhoud hoog zijn, is er een toenemende vraag naar deelauto’s.”

Deze maand stelde Leaseplan dat autodelen pas kan doorbreken als er meer deelauto`s beschikbaar komen. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Helft leaserijders heeft geen bezwaar tegen telematica | Fleet&Mobility

Helft leaserijders heeft geen bezwaar tegen telematica

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit de Mobility Monitor van Leaseplan, een jaarlijks onderzoek van de leasemaatschappij onder 4 duizend berijders in zeventien landen.

Behalve dat de helft van de bestuurders positief is over telematicaoplossingen, denkt 39 procent dat het hun rijgedrag zou verbeteren versus. Ook denkt 15 procent er voorzichtiger door te gaan rijden en heeft 12 procent meer aandacht voor het verbruik als er telematica aan boord is.

Op dit moment is 5 procent van de wereldwijde vloot van Leaseplan uitgerust met telematica, verspreid over veertien landen. Dat aantal wordt in de loop van 2016 uitgebreid naar twintig landen.

Privélease via de werkgever
Privélease door werknemers blijkt ook razendsnel aan populariteit te winnen. In deze b2e-constructie leasen werknemers een eigen voertuig en betalen het uit hun mobiliteitsbudget. Bijna dertig procent van de respondenten zegt privélease een interessante optie te vinden voor de tweede auto.

Uit dezelfde enquête onder de Leaseplan-berijders blijkt dat de interesse in autodelen is gestegen van 10 procent in 2014 naar 13 procent in 2015. “We zien een toenemende belangstelling voor het gebruik van auto’s, en in abonnementgebaseerde producten en diensten”, zegt Leaseplan cco Nick Salkeld. “Vooral onder jonge professionals die in de grote steden wonen en werken waar parkeerkosten en de kosten van levensonderhoud hoog zijn, is er een toenemende vraag naar deelauto’s.”

Deze maand stelde Leaseplan dat autodelen pas kan doorbreken als er meer deelauto`s beschikbaar komen.