Leasing en verhuur

Laatste update:

Workshop: grenzen aan privélease

Als privélease-aanbieders een klant aan het einde van de leaseperiode een koopoptie geven, wordt het product door de fiscus gekenmerkt als financial lease. “Het wordt een urgerende koopoptie genoemd als een prijs zodanig wordt gesteld dat `ie vrijwel zeker gekocht wordt. Dan is het geen huur meer, zo wordt operational lease nu in de wet behandeld, maar krediet en daarvoor gelden andere voorwaarden”, aldus Barend Lambrechtsen, trainer bij KPI Training.

Dat werd gisteren duidelijk tijdens de Workshop Privélease die Automotive in samenwerking met KPI Training organiseerde.

Vorig jaar werd de workshop voor het eerst gegeven. Toen werd ook al duidelijk dat de grenzen van wanneer een werknemer bijtelling verschuldigd is, ongeacht of het een privéleaseauto is of niet, vaag zijn. “Als de netto autokostenvergoeding van een werkgever het merendeel van de autokosten van de werknemer vergoeden, moet er bijtelling betaald worden”, aldus Lambrechtsen.

Lees meer op Automotive Management.

De volgende Workshop Privélease vindt plaats op 12 oktober 2016 bij de Green Village, een vergaderlocatie nabij het Nieuwegein Business Center (NBC). Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Workshop: grenzen aan privélease | Fleet&Mobility

Workshop: grenzen aan privélease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat werd gisteren duidelijk tijdens de Workshop Privélease die Automotive in samenwerking met KPI Training organiseerde.

Vorig jaar werd de workshop voor het eerst gegeven. Toen werd ook al duidelijk dat de grenzen van wanneer een werknemer bijtelling verschuldigd is, ongeacht of het een privéleaseauto is of niet, vaag zijn. “Als de netto autokostenvergoeding van een werkgever het merendeel van de autokosten van de werknemer vergoeden, moet er bijtelling betaald worden”, aldus Lambrechtsen.

Lees meer op Automotive Management.

De volgende Workshop Privélease vindt plaats op 12 oktober 2016 bij de Green Village, een vergaderlocatie nabij het Nieuwegein Business Center (NBC). Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven.