Leasing en verhuur

Laatste update:

Stern onderzoekt toekomst leasedivisie

De leasedivisie groeit, maar niet hard genoeg. (Foto: Stern)

Op 20 december licht de dealerholding de plannen toe aan investeerders en analisten.

De beursgenoteerde Stern Groep onderzoekt de toekomst van de leasedivisie Stern Mobility Solutions, blijkt uit het kwartaalbericht over Q3 dat vanmorgen is gepubliceerd. “De concentratiegolf die gaande is binnen de leasemarkt, in combinatie met de forse groei van private lease, brengt met zich mee dat de autonome groei van Stern Lease (die al jaren boven de marktgroei ligt, red) onvoldoende zal zijn om in de toekomst een relevante marktpartij te kunnen blijven”, schrijft Stern.

Strategisch plan Fast Forward wordt omgedoopt tot Fast Forwardes Reloaded en zal de opties voor Stern Lease in kaart brengen en de “daarmee samenhangende stevige aanpassingen van de organisatie”. Topman Henk van der Kwast laat in een reactie weten hier nu niet verder op in te willen gaan. Op 20 december wordt het plan toegelicht aan investeerders en analisten. 

De omzet van het concern nam over de eerste negen maanden van dit jaar met 0,1 procent toe tot 856 miljoen euro. De nettowinst daalde in de eerste drie kwartalen met 17 procent tot 4,9 miljoen euro.

Lees meer op Automotive Management.

Stern onderzoekt toekomst leasedivisie | Fleet&Mobility

Stern onderzoekt toekomst leasedivisie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De leasedivisie groeit, maar niet hard genoeg. (Foto: Stern)

De beursgenoteerde Stern Groep onderzoekt de toekomst van de leasedivisie Stern Mobility Solutions, blijkt uit het kwartaalbericht over Q3 dat vanmorgen is gepubliceerd. “De concentratiegolf die gaande is binnen de leasemarkt, in combinatie met de forse groei van private lease, brengt met zich mee dat de autonome groei van Stern Lease (die al jaren boven de marktgroei ligt, red) onvoldoende zal zijn om in de toekomst een relevante marktpartij te kunnen blijven”, schrijft Stern.

Strategisch plan Fast Forward wordt omgedoopt tot Fast Forwardes Reloaded en zal de opties voor Stern Lease in kaart brengen en de “daarmee samenhangende stevige aanpassingen van de organisatie”. Topman Henk van der Kwast laat in een reactie weten hier nu niet verder op in te willen gaan. Op 20 december wordt het plan toegelicht aan investeerders en analisten. 

De omzet van het concern nam over de eerste negen maanden van dit jaar met 0,1 procent toe tot 856 miljoen euro. De nettowinst daalde in de eerste drie kwartalen met 17 procent tot 4,9 miljoen euro.

Lees meer op Automotive Management.