Leasing en verhuur

Laatste update:

Tesla Model X wint EV-verkiezing VZR

Zijn trekkracht en range helpen de Model X aan een overwinning. (Foto: Tesla)

De Model X bleef de Model S en Jaguar i-Pace voor. 

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft de Tesla Model X uitgeroepen tot EV van het Jaar. Het is de eerste keer dat de vereniging deze prijs uitreikt. Het werkt daarbij samen met Autoweek en Eneco eMobility.

De Tesla Model X won de prijs vooral door zijn range en de laadsnelheid. Daarnaast is het de enige elektrische auto met een groot trekgewicht, te weten 2.268 kg. Het is ook de duurste elektrische auto, maar dit minpunt wordt ruimschoots gecompenseerd aldus de jury. De criteria waarop de 18 auto’s beoordeeld werden, zijn de range, laadsnelheid, beschikbaarheid, registraties, trekgewicht, prijs, rijeigenschappen en gebruiksgemak.

De Tesla Model X kreeg 281 punten en bleef daarmee de Model S nipt voor (276). De derde plek gaat naar de Jaguar i-Pace (240 punten), de meest geregistreerde auto van december vorig jaar. De Volkswagen E-Golf werd met 239 punten vierde en de Nissan Leaf (235 punten) vijfde. Laatste werd de Peugeot Ion (131 punten).

Tesla Model X wint EV-verkiezing VZR | Fleet&Mobility

Tesla Model X wint EV-verkiezing VZR

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Zijn trekkracht en range helpen de Model X aan een overwinning. (Foto: Tesla)

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft de Tesla Model X uitgeroepen tot EV van het Jaar. Het is de eerste keer dat de vereniging deze prijs uitreikt. Het werkt daarbij samen met Autoweek en Eneco eMobility.

De Tesla Model X won de prijs vooral door zijn range en de laadsnelheid. Daarnaast is het de enige elektrische auto met een groot trekgewicht, te weten 2.268 kg. Het is ook de duurste elektrische auto, maar dit minpunt wordt ruimschoots gecompenseerd aldus de jury. De criteria waarop de 18 auto’s beoordeeld werden, zijn de range, laadsnelheid, beschikbaarheid, registraties, trekgewicht, prijs, rijeigenschappen en gebruiksgemak.

De Tesla Model X kreeg 281 punten en bleef daarmee de Model S nipt voor (276). De derde plek gaat naar de Jaguar i-Pace (240 punten), de meest geregistreerde auto van december vorig jaar. De Volkswagen E-Golf werd met 239 punten vierde en de Nissan Leaf (235 punten) vijfde. Laatste werd de Peugeot Ion (131 punten).