ALD stelt verwachtingen voor 2021 naar boven bij

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ALD stelt verwachting voor dit jaar naar boven bij. (Foto: ALD)

Ook het gemiddelde verkoopresultaat per gebruikte auto steeg. In het derde kwartaal was dit 1.974 euro, in de eerste 9 maanden van 2021 was het 1.126 euro. Dat brengt ALD tot het bijstellen van de verwachting van de winst op remarketing. Het bedrijf verwacht nu dat de winst per auto ruim boven duizend euro uitkomt, eerder werd een opbrengst van 600 tot 900 euro per auto verwacht. Ter vergelijking: over 2020 werd nog een verlies per auto gemaakt. In totaal werd op remarketing in de eerste negen maanden van 2021 277 miljoen euro winst gemaakt. ALD Automotive staat op nummer 6 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Overnames

De marge op leasecontracten en services steeg in Q3 met 12 procent naar 348 miljoen euro. De verwachting voor de vlootgroei ten opzichte van 2020 is van 1 tot 2 procent verhoogd naar 3 tot 4 procent ten opzichte van eind december 2020. Deze is nu nog steeds 1,76 miljoen auto’s, maar gaat stijgen door de recente overnames van Bansabadell Renting en Fleetpool. Het aandeel van EV’s, PHEV’s en hybrides is inmiddels goed voor 27 procent van de door ALD in Europa afgeleverde auto’s.

Gebrek aan nieuwe auto’s

“In het derde kwartaal zijn we erin geslaagd om de meeste beperkingen van de covid-crisis van ons af te schudden”, stelt Tim Albertsen, ceo van ALD. “Tegelijkertijd was de impact van de pandemie op de toeleveringsketen van halfgeleiders aan autofabrikanten groot, die hierdoor moeite hadden om nieuwe auto’s op tijd te produceren en te leveren, ook aan onze klanten. Onze stijgende orderportefeuille hebben we te danken aan de uitstekende commerciële dynamiek.  En mede door de twee recente overnames van Bansabadell Renting en Fleetpool zal ALD’s gefinancierde vlootgroei waarschijnlijk hoger liggen dan de verwachtingen die we vorig kwartaal hebben afgegeven. Ook is ALD trots dat, ondanks de langere leveringstermijnen van nieuwe auto’s, het aandeel van nieuwe elektrische voertuigen in de vloot blijft stijgen en we eerder dan verwacht onze doelstelling voor 2025 kunnen realiseren.”

“Wat de financiële prestaties betreft, hebben we dit kwartaal opnieuw sterke remarketingresultaten behaald. We hebben kunnen profiteren van onze solide leveringspositie en ons toonaangevende digitale platform voor de oververhitte markt van gebruikte auto’s”, stelt Albertsen.  

ALD stelt verwachtingen voor 2021 naar boven bij | Fleet&Mobility

ALD stelt verwachtingen voor 2021 naar boven bij

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ALD stelt verwachting voor dit jaar naar boven bij. (Foto: ALD)

Ook het gemiddelde verkoopresultaat per gebruikte auto steeg. In het derde kwartaal was dit 1.974 euro, in de eerste 9 maanden van 2021 was het 1.126 euro. Dat brengt ALD tot het bijstellen van de verwachting van de winst op remarketing. Het bedrijf verwacht nu dat de winst per auto ruim boven duizend euro uitkomt, eerder werd een opbrengst van 600 tot 900 euro per auto verwacht. Ter vergelijking: over 2020 werd nog een verlies per auto gemaakt. In totaal werd op remarketing in de eerste negen maanden van 2021 277 miljoen euro winst gemaakt. ALD Automotive staat op nummer 6 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Overnames

De marge op leasecontracten en services steeg in Q3 met 12 procent naar 348 miljoen euro. De verwachting voor de vlootgroei ten opzichte van 2020 is van 1 tot 2 procent verhoogd naar 3 tot 4 procent ten opzichte van eind december 2020. Deze is nu nog steeds 1,76 miljoen auto’s, maar gaat stijgen door de recente overnames van Bansabadell Renting en Fleetpool. Het aandeel van EV’s, PHEV’s en hybrides is inmiddels goed voor 27 procent van de door ALD in Europa afgeleverde auto’s.

Gebrek aan nieuwe auto’s

“In het derde kwartaal zijn we erin geslaagd om de meeste beperkingen van de covid-crisis van ons af te schudden”, stelt Tim Albertsen, ceo van ALD. “Tegelijkertijd was de impact van de pandemie op de toeleveringsketen van halfgeleiders aan autofabrikanten groot, die hierdoor moeite hadden om nieuwe auto’s op tijd te produceren en te leveren, ook aan onze klanten. Onze stijgende orderportefeuille hebben we te danken aan de uitstekende commerciële dynamiek.  En mede door de twee recente overnames van Bansabadell Renting en Fleetpool zal ALD’s gefinancierde vlootgroei waarschijnlijk hoger liggen dan de verwachtingen die we vorig kwartaal hebben afgegeven. Ook is ALD trots dat, ondanks de langere leveringstermijnen van nieuwe auto’s, het aandeel van nieuwe elektrische voertuigen in de vloot blijft stijgen en we eerder dan verwacht onze doelstelling voor 2025 kunnen realiseren.”

“Wat de financiële prestaties betreft, hebben we dit kwartaal opnieuw sterke remarketingresultaten behaald. We hebben kunnen profiteren van onze solide leveringspositie en ons toonaangevende digitale platform voor de oververhitte markt van gebruikte auto’s”, stelt Albertsen.