Overig

Laatste update:

Alphabet gaat banden hergebruiken

Alphabet gaat gebruikte banden opnieuw inzetten voor tussentijdse bandenvervangingen. Daarvoor werkt de leasemaatschappij samen met it-leverancier Direct Access en Bandenpension.nl.

De courante sets banden van einde contract-auto’s worden door Bandenpension centraal opgeslagen. Berijders die tegen het einde van hun contract vervangende banden nodig hebben, krijgen bij de dealer een set gebruikte banden aangemeten. De dealer zoekt de geschikte banden op in het automatiseringssysteem `Dealer Banden Beheer` van Direct Access. In Nederland zijn zo`n drieduizend dealer-vestigingen hierop aangesloten.

Kwaliteit
De banden die Alphabet opnieuw inzet moeten aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Zo hebben ze minstens 3 mm (zomerbanden) of 4 mm (winterbanden) profiel. In sommige gevallen zijn ze zelfs nieuw. 

“We doen dit uit mvo-oogpunt”, zegt Luuk van Halder, operationeel directeur bij Alphabet. “Deze banden zijn nog in prima staat en op deze manier blijven er geen sets banden op voorraad liggen en worden er minder banden weggegooid.”

Alphabet zet jaarlijks zo`n 5 à 6 duizend banden opnieuw in. In totaal koopt de leasemaatschappij ieder jaar zo`n 130 duizend nieuwe banden. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Alphabet gaat banden hergebruiken | Fleet&Mobility

Alphabet gaat banden hergebruiken

Redactie Redactie
• Laatste update:

De courante sets banden van einde contract-auto’s worden door Bandenpension centraal opgeslagen. Berijders die tegen het einde van hun contract vervangende banden nodig hebben, krijgen bij de dealer een set gebruikte banden aangemeten. De dealer zoekt de geschikte banden op in het automatiseringssysteem `Dealer Banden Beheer` van Direct Access. In Nederland zijn zo`n drieduizend dealer-vestigingen hierop aangesloten.

Kwaliteit
De banden die Alphabet opnieuw inzet moeten aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Zo hebben ze minstens 3 mm (zomerbanden) of 4 mm (winterbanden) profiel. In sommige gevallen zijn ze zelfs nieuw. 

“We doen dit uit mvo-oogpunt”, zegt Luuk van Halder, operationeel directeur bij Alphabet. “Deze banden zijn nog in prima staat en op deze manier blijven er geen sets banden op voorraad liggen en worden er minder banden weggegooid.”

Alphabet zet jaarlijks zo`n 5 à 6 duizend banden opnieuw in. In totaal koopt de leasemaatschappij ieder jaar zo`n 130 duizend nieuwe banden.