Overig

Laatste update:

‘All season banden onveilig’

All season banden presteren onder zomerse en winterse weersomstandigheden aanmerkelijk slechter dan onder milde omstandigheden. Bij hoge temperaturen zijn de banden zelfs onveilig, dat meldt ANWB op basis van zijn bandentest.

De bond had vier all season banden getest, waarbij twee banden twee sterren (matig) scoorden en twee banden één ster (slecht). Van de vier scoorde de Falken Euroall Season AS20 het beste. Met een adviesprijs van 79 euro was dit tevens de goedkoopste band. Tweede was de Vredestein Quatrac Lite, gevolgd door de Uniroyal Allseason Expert en de Kumho Solus HA31.

Best aardig in de winter
De banden deden het onder winterse omstandigheden op vlakke wegen en bij relatief milde temperaturen nog best aardig. Bij het remmen op sneeuw of op nat wegdek presteerden ze niet veel slechter dan winterbanden.

Echter de zijdelingse grip van de banden, nodig voor bochtige trajecten, blijft duidelijk achter bij die van winterbanden.

Onvoorspelbaar in de zomer
Vooral in de zomer presteren all season banden slechter dan verwacht. Bij hoge temperaturen reageren de banden onvoorspelbaar waardoor ze, bijvoorbeeld op zomervakantie met zware belading, onveilig kunnen zijn.

De vierseizoenenbanden zijn volgens de ANWB het meest geschikt voor een tweede auto, waarbij de bond wel adviseert de rijstijl aan te passen.

Bekijk hier de uitkomsten van de vierseizoenenbandentest.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘All season banden onveilig’ | Fleet&Mobility

‘All season banden onveilig’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De bond had vier all season banden getest, waarbij twee banden twee sterren (matig) scoorden en twee banden één ster (slecht). Van de vier scoorde de Falken Euroall Season AS20 het beste. Met een adviesprijs van 79 euro was dit tevens de goedkoopste band. Tweede was de Vredestein Quatrac Lite, gevolgd door de Uniroyal Allseason Expert en de Kumho Solus HA31.

Best aardig in de winter
De banden deden het onder winterse omstandigheden op vlakke wegen en bij relatief milde temperaturen nog best aardig. Bij het remmen op sneeuw of op nat wegdek presteerden ze niet veel slechter dan winterbanden.

Echter de zijdelingse grip van de banden, nodig voor bochtige trajecten, blijft duidelijk achter bij die van winterbanden.

Onvoorspelbaar in de zomer
Vooral in de zomer presteren all season banden slechter dan verwacht. Bij hoge temperaturen reageren de banden onvoorspelbaar waardoor ze, bijvoorbeeld op zomervakantie met zware belading, onveilig kunnen zijn.

De vierseizoenenbanden zijn volgens de ANWB het meest geschikt voor een tweede auto, waarbij de bond wel adviseert de rijstijl aan te passen.

Bekijk hier de uitkomsten van de vierseizoenenbandentest.